Γεμάτα από κόσμο τα Καλάβρυτα την περίοδο των Χριστουγέννων | dete

Γεμάτα από κόσμο τα Καλάβρυτα την περίοδο των Χριστουγέννων

Γεμάτα κόσμο αναμένεται να είναι και φέτος τα Χριστούγεννα τα Καλάβρυτα με τα ξενοδοχεία να ξεπερνούν σε πληρότητα το 90%.

Η ζήτηση για δωμάτια είναι πολύ μεγάλη όπως όμως ενημερώνεται   υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα δωμάτια για όλα τα βαλάντια για κάποιους που το αποφασίσουν την τελευταία στιγμή.

Καλά πάνε οι προκρατήσεις και για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς κατά την οποία η πληρότητα αυτή την ώρα φθάνει στο 80% με 85%. Όπως μας εξηγεί ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Καλαβρύτων Κώστας Δαφαλιάς, τα τελευταία χρόνια, ειδικά μετά την παράδοση στην κυκλοφορία της Ολυμπίας Οδού, τα ορεινά της Αχαΐας γνωρίζουν μεγάλη άνθιση κατά την χειμερινή περίοδο.

Τα Καλάβρυτα διαθέτουν περίπου 1.500 κλίνες οι οποίες με τα περίπου 50 σπίτια που ενοικιάζονται μέσω Airbnb ανεβάζουν τη δυναμικότητα της πόλης στις 1.800 εάν σε αυτές προστεθούν και τα ξενοδοχεία των κοντινών χωριών η συνολική δυναμική φθάνει κοντά στις 2.500.

Μια αναζήτηση πάντως στο διαδύκτιο στην πιο γνωστή πλατφόρμα για να ξενοδοχεία δείχνει ότι η πληρότητα στα Καλάβρυτα για το διάστημα από 22 μέχρι 25 Δεκεμβρίου φθάνει στο 98%. Για τη δε Πρωτοχρονιά το 82% των δωματίων φαίνεται να είναι ήδη κλεισμένο.

Οι τιμές για ένα δίκλινο ξεκινούν από τα 50 ευρώ και φθάνουν μέχρι και τα 300 στα πολυτελή ξενοδοχεία της περιοχής. Όσον αφορά τώρα το χιονοδρομικό, δυστυχώς ο καιρός δεν έχει βοηθήσει ώστε να βρίσκεται αυτές τις ημέρες σε πλήρη λειτουργία Πάντως θα  είναι ανοικτή η πίστα των αρχαρίων, καθώς και το σαλέ, ενώ θα υπάρχουν δρώμενα για μικρούς και μεγάλους. Για να λειτουργήσει πλήρως απαιτείται να πέσει αρκετός χιόνι το οποίο η πρόγνωση της ΕΜΥ λέει ότι μπορεί να έρθει από την επομένη των Χριστουγέννων.