ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΤΖΑΝΑΚΟ; | dete

ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΤΖΑΝΑΚΟ;

Του Γιάννη Λύρα

Το να επιλέξει κάποιος να κατέβει υποψήφιος δεν είναι εύκολη απόφαση, ανάμεσα στα πολλά που παίζουν ρόλο για να πάρεις την απόφαση αυτή κομβική σημασία έχει να σε εμπνέει ο επικεφαλής της εκάστοτε παράταξης που θα σου κάνει πρόταση.

Εγώ είχα την τύχη όσες φορές μου έκαναν πρόταση για να είμαι υποψήφιος να είναι πάντα από αξιόλογα άτομα. Έμπειρους αυτοδιοικητικούς και γνώστες του αντικειμένου με καταγεγραμμένη πορεία και καταγεγραμμένο έργο.

Έτσι λοιπόν ένας από τους λόγους που αποφάσισα να ζητήσω την ψήφο των συμπολιτών μου είναι και ο Νίκος ο Τζανάκος, ένας άνθρωπος υπόδειγμα ήθους και πολιτικού πολιτισμού πρωτίστως, και φυσικά, έμπειρο αυτοδιοικητικό που ξέρει όσο λίγοι την Πόλη της Πάτρας, τα προβλήματά της, ένας άνθρωπος που όταν βρέθηκε σε θέσεις ευθύνης ενήργησε υπέρ των πολλών με καινοτόμες ιδέες και σπουδαίο έργο.

Επιγραμματικά, κάποια από τα έργα του Νίκου Τζανάκου είναι 1) Ο “Καθαρούλης” , ένα πρόγραμμα καινοτόμο για την καθαριότητα της Πόλης, ήταν το πρόγραμμα με το οποίο ο Δήμος της Πάτρας εφοδιάστηκε με χιλιάδες καλάθια και κάδους απορριμμάτων , μάλιστα υπήρξε και πολύ μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης προς τους Πολίτες μιας και είχαν ταχυδρομηθεί εκατοντάδες χιλιάδες φυλλάδια ενημέρωσης για τον “Καθαρούλη”, 2) Το πρόγραμμα “Ποιότητα για τον Πολίτη” , ένα πρόγραμμα για την βελτίωση των υπηρεσιών που παρείχαν οι Δημόσιοι Φορείς, 3) Δημιουργία ειδικού τμήματος που η ασχολία τους είχε να κάνει με τις άδεις καταστημάτων και έτσι δημιούργησε μεγάλη πάταξη της γραφειοκρατίας και της χρονοτριβής, 4) Ο κανονισμός οικοδομικών εργασιών.

Αυτά, είναι μερικά από τα πολλά έργα που έκανε ως Αντιδήμαρχος καθαριότητας και ως Αντιδήμαρχος Διοικητικών υπηρεσιών, είναι ένας άνθρωπος δημιουργικός, εργασιομανής, ένας άνθρωπος απαραίτητος να πρωταγωνιστεί για το καλό της Πόλης, ένας άνθρωπος που πιστεύω πολύ στις δυνατότητές του και στο όραμά του, ένας άνθρωπος γεννημένος αυτοδιοικητικός, ο Νίκος ο Τζανάκος.