ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΡΑΣ: ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ, ΕΝΑ ΑΙΩΝΙΟ, ΑΛΥΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Ή ΟΧΙ; | dete

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΡΑΣ: ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ, ΕΝΑ ΑΙΩΝΙΟ, ΑΛΥΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Ή ΟΧΙ;

 

 

Είναι γεγονός αδιαπραγμάτευτο, ότι το κυκλοφοριακό είναι ένα ζήτημα που μας ταλαιπωρεί όλους και που το βρίσκουμε διαρκώς μπροστά μας ως ένα εμπόδιο που μας καθυστερεί στις υποχρεώσεις μας.

Το κυκλοφοριακό πρόβλημα, Διεθνώς, για τις πόλεις κάθε μεγέθους προκύπτει από το γεγονός ότι αυτές σχεδιάστηκαν και δημιουργήθηκαν πριν από την εξάπλωση του αυτοκινήτου εντούτοις, η Πόλη της Πάτρας σχεδιάστηκε σε ανύποπτο χρόνο με πρωτοπόρα ρυμοτομία που ωστόσο με την πάροδο των χρόνων δεν αξιοποιήθηκε σωστά και φυσικά όσο αυξάνεται ο πληθυσμός κάθε Πόλης τόσο γιγαντώνεται και το πρόβλημα του κυκλοφοριακού.

Στην Πάτρα μας για να δοθεί λύση ή τουλάχιστον να μειωθεί το φαινόμενο του κυκλοφοριακού θα πρέπει από τη μια οι Πατρινοί να συγχρονιστούμε όλοι μαζί για το καλό και για την εύρυθμη λειτουργία της Πόλης και από την άλλη θα πρέπει να παρθούν σημαντικές αποφάσεις από τον Δήμο της Πάτρας για την δημιουργία μέτρων και υποδομών, για την λειτουργία του σχεδίου το όποιο θα βοηθήσει να απεγκλωβιστούμε από αυτό το αιώνιο πρόβλημα.

Κατά τη γνώμη μου τα μέτρα τα οποία θα πρέπει να μελετήσει η νέα Δημοτική Αρχή που θα προκύψει από τις εκλογές του Μαίου του 2019 είναι:

1ον Δημοτικά πάρκινγκ, διαμόρφωση χώρων που ανήκουν στον Δήμο, στα πάρκινγκ που θα βρίσκονται έξω από το κέντρο θα υπάρχει συγκοινωνία που θα μεταφέρει τους Πολίτες στο κέντρο, το κόστος θα είναι χαμηλό και συμβολικό που ωστόσο όμως θα καλύπτει τα λειτουργικά έξοδα και θα έχει και τα σχετικά κέρδη.

2ον Παρκόμετρα, μια λωρίδα σε κάθε οδό που θα σταθμεύουν αυτοκίνητα σε παρκόμετρα.

3ον Κορίνες, οι κορίνες είναι ένα μέτρο το οποίο είχε εφαρμοστεί με μεγάλη επιτυχία με μεγάλη επιτυχία στο παρελθόν στην οδό της Αγίου Ανδρέου, ένα μέσο με μεγάλη αποτελεσματικότητα το οποίο θεωρείται απαραίτητο.

4ον Δημοτική Αστυνομία και εποπτεία, κρίνεται απαραίτητη η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας για να υπάρχει επαρκής έλεγχος και εποπτεία των παραπάνω.

5ον Ενημέρωση, η ενημέρωση προς του Πολίτες είναι προαπαιτούμενο όλων των παραπάνω, η ενημέρωση θα γίνεται με όλα τα μέσα ( διαφήμιση, έκδοση φυλλαδίου, κ.λ.π. ).

Από αυτό το πρόγραμμα πέρα από το οικονομικό κέρδος του Δήμου από τα πάρκινγκ στα θετικά των προβλέψεων είναι ότι :

Α)Το κέρδος για τα καταστήματα και την τοπική αγορά μιάς και οι Πολίτες θα έχουν άνεση χρόνου για να παραμείνουν στο κέντρο και να απολαύσουν τη βόλτα τους.

Β)Άνοιγμα θέσεων εργασίας που θα δημιουργηθούν με φύλακες και υπεύθυνους στα πάρκινγκ.

Οι Έλληνες έχουμε αποδείξει ότι όταν συνεργαστούμε και συγχρονιστούμε και βάλουμε έναν σκοπό είναι πολύ δύσκολο να μην τον πετύχουμε, αυτό πρέπει να κάνουμε και για την Πόλη μας, να βάλουμε στόχους εφικτούς και να τους πετύχουμε έτσι ώστε οι επόμενες γενιές που έρχονται να βρούν τις βάσεις και να οικοδομήσουν πάνω σε αυτές, για να αποκτήσει επιτέλους η Πάτρα μας το ρόλο και την θέση που της αξίζει.

 

Γιάννης Λύρας, υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος με την Παράταξη του Νίκου Τζανάκου “Πάτρα η δική μας Πόλη” .