Βρετανία – Επιταχύνει την έξοδο της από την Ευρώπη | dete

Βρετανία - Επιταχύνει την έξοδο της από την Ευρώπη

Να «επιταχύνει» τις προετοιμασίες για έξοδο από την ΕΕ χωρίς συμφωνία αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο εν μέσω αβεβαιότητας για την τύχη της πρότασης Μέι για το Brexit.

Οι υπουργοί άναψαν «πράσινο φως» στην εκταμίευση 2 δισ. λιρών για την ενίσχυση φορέων του Δημοσίου σε περίπτωση που το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς επίσημη συμφωνία στις 29 Μαρτίου. Αποφάσισαν επίσης να στείλουν επιστολές σε 140.000 επιχειρήσεις, προκειμένου να ξεκινήσουν να προετοιμάζονται για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

«Το υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε ότι - καθώς απομένουν τρεις μήνες έως την αποχώρησή μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση- τώρα φθάσαμε στο σημείο όπου πρέπει να εντείνουμε αυτές τις προετοιμασίες για ένα Brexit χωρίς συμφωνία», εξήγησε Βρετανός αξιωματούχος.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά την ανακοίνωση της πρωθυπουργού της Βρετανίας ότι η ψηφοφορία επί της συμφωνίας του Brexit θα γίνει στα μέσα του Ιανουαρίου, οι Εργατικοί κατέθεσαν πρόταση κατά της Τερέζας Μέι  προσωπικά και όχι της κυβέρνησης, εξαιτίας της καθυστέρησης της ψηφοφορίας για την συμφωνία του Brexit. Δεν πρόκειται για την κλασική «πρόταση μομφής» και αντίθετα με μια τέτοια, η κυβέρνηση δεν υποχρεούται να διαθέσει χρόνο για την συζήτησή της.