“Βολεύει” το Πανεπιστήμιο Πατρών η αναστολή της Γεωπονικής και της Φυσικής Αγωγής | dete

"Βολεύει" το Πανεπιστήμιο Πατρών η αναστολή της Γεωπονικής και της Φυσικής Αγωγής

Μας διευκολύνει η υπουργική απόφαση διότι πράγματι δεν είχαμε τις προϋποθέσεις, όπως επιβάλλουν τα ακαδημαϊκά κριτήρια, για τη λειτουργία των σχολών αυτών».
Η άμεση απάντηση της πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Πατρών στο ερώτημα της «Π» δικαιώνει την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως στην απόφασή της για αναστολή της έναρξης λειτουργίας 38 τμημάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά.
Δύο από αυτά αφορούν το Πανεπιστήμιο Πατρών και είναι η Σχολή Γεωπονικών Επιστημών, με έδρα το Αγρίνιο, και η Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με έδρα τον Πύργο.
Από τη συνομιλία που είχαμε με την κ. Κυριαζοπούλου φάνηκε ότι δεν υπήρξε κανένας αιφνιδιασμός σε σχέση με την υπουργική απόφαση. «Στο πανεπιστήμιό μας, όπως γνωρίζετε, έγιναν πολλά τμήματα. Πραγματικά είναι άθλος που καταφέραμε και τα οργανώσαμε και τα λειτουργούμε την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά.  Πέραν αυτών όμως οι δύο σχολές, που επρόκειτο να λειτουργήσουν από τον επόμενο χρόνο, δεν θα μπορούσαν να ξεκινήσουν.
Αλλαξαν τα δεδομένα δεν πήραμε πιστώσεις και εκπαιδευτικό προσωπικό κι επομένως δεν θα μπορούσαμε να στηρίξουμε τη λειτουργία τους. Κι αυτό είναι ακαδημαϊκή λογική. Πρέπει να κάνουμε δεύτερη σκέψη και να επανεξετάζουμε τις αποφάσεις μας. Προσωπικά το εφαρμόζω αυτό και δεν διστάζω να επανεκτιμώ θέσεις και αποφάσεις. Από αυτό διαχωρίζω φυσικά τη Νομική Σχολή».
πηγή: Πελοπόννησος