ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ: Συνωστισμός στην πλατεία Γεωργίου | dete

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ: Συνωστισμός στην πλατεία Γεωργίου

Συνωστισμός βουλευτών και πολιτευτών προκαλείται πλέον στην πλατεία Γεωργίου, την περιοχή της οποίας επιλέγουν όλο και περισσότεροι για τη στέγαση του πολιτικού τους γραφείου.

Ως γνωστόν, οι βουλευτές Ανδρέας Κατσανιώτης και Θεόδωρος Παπαθεοδώρου διατηρούν σ’ αυτήν την έδρα τους, ενώ πρόσφατα και ο Θανάσης Νταβλούρος ενοικίασε διαμέρισμα στο κάτω μέρος της πλατείας για να το μετατρέψει σε πολιτικό γραφείο.

Ο λόγος που η πλατεία Γεωργίου αποτελεί πόλο έλξης (παρά τα υψηλά ενοίκια) για βουλευτές και πολιτευτές, είναι ότι πρόκειται για το κέντρο, την «καρδιά» της πόλης με εύκολη πρόσβαση από κάθε άποψη και βεβαίως με το ατού της προσέλκυσης του ενδιαφέροντος ακόμη και των περαστικών που είναι πολλοί και καθώς διέρχονται αποκτούν και μια γεύση του τι συμβαίνει, παίρνουν και μια εικόνα από τους υποψήφιους. Άλλωστε η πλατεία Γεωργίου είναι συνδεδεμένη με την πολιτική διαδρομή και της πολιτικές κόντρες της πόλης. «Εδώ .. γίνεται που λέμε».

 

Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια 

 

Κοντά σ’ αυτούς που διατηρούν πολιτικά γραφεία είναι και πρόσωπα που  έχουν στην πλατεία Γεωργίου την έδρα της επαγγελματικής ή επιχειρηματικής δραστηριότητας τους, την οποία θα αξιοποιήσουν παράλληλα δεόντως και για την προώθηση της υποψηφιότητας τους.

Ο Γιώργος Κουτρουμάνης στεγάζει τα γραφεία της επιχείρησης του στον 5ο όροφο του κτιρίου  Πανταζή, ενώ ακριβώς απέναντι του βρίσκεται το γραφείο της Χριστίνας Αλεξοπούλου! Και διαγωνίως θα έχει... γείτονα του πλέον τον Θανάση Νταβλούρο.

 

Η εξαίρεση Μπεκίρη      

Πάντως, δεν πάνε όλοι… πλατεία. Κάποιοι την έχουν αφήσει, αφήνοντας στην άκρη και τα πολιτικά τους σχέδια. Ενδεικτική είναι η περίπτωση της οικογένειας Μπεκίρη. Παρότι διατηρούσε επί πολλά χρόνια γραφείο στο κάτω μέρος της πλατείας, αρχικά ως έδρα του Βασίλη Μπεκίρη και στη συνέχεια του Μιχάλη Μπεκίρη, πέρυσι το ξενοίκιασε.

Η οικογένεια Μπεκίρη μεταφέρθηκε σε πολυκατοικία επί της Αγίου Ανδρέου, όπου στεγάζεται το δικηγορικό γραφείο της και ο Βασίλης Μπεκίρης βρίσκεται εκεί καθημερινά, απολαμβάνοντας τον καφέ του και διαβάζοντας με προσήλωση τον τοπικό Τύπο.