ΒΙΠΕ ΠΑΤΡΩΝ: Κίνημα κατά του μονοπωλίου | dete

ΒΙΠΕ ΠΑΤΡΩΝ: Κίνημα κατά του μονοπωλίου

Σε πορεία ανοικτής σύγκρουσης με την ΕΤΒΑ - ΒΙΠΕ μπαίνουν οι εγκατεστημένες επιχειρήσεις στις Βιομηχανικές Περιοχές της χώρας, για μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων που αφορούν την κατάσταση των υποδομών και των υπηρεσιών και τις υπέρογκες χρεώσεις των κοινόχρηστων δαπανών.
Μετά από χρόνια διαβουλεύσεων που κατέληγαν πάντα σε αδιέξοδο, λόγω της αδιάλλακτης στάσης και της δεσπόζουσας θέσης της ΕΤΒΑ - ΒΙΠΕ, οι εγκατεστημένοι που εκπροσωπούνται στην πλειοψηφία τους από τον πανελλήνιο σύνδεσμο ΠΑΣΕΒΙΠΕ, αποφάσισαν να αναλάβουν δυναμικές πρωτοβουλίες.
Καταγγέλλουν ανοικτά τη διαχειρίστρια εταιρεία των βιομηχανικών περιοχών, για στρεβλώσεις και μονοπωλιακές χρεώσεις και πρακτικές, ζητώντας από την επόμενη κυβέρνηση, αλλαγή στους ισχύοντες κανονισμούς λειτουργίας.
Το εκρηκτικό τοπίο που έχει διαμορφωθεί, αποκαλύφθηκε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες στα γραφεία του ΕΒΕΑ στην Αθήνα, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών (ΠΑΣΕΒΙΠΕ), πρόεδρος του οποίου είναι ο Πέτρος Μαντάς, πρόεδρος του τοπικού Συνδέσμου Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων ΒΙΠΕ Πατρών (ΣΕΒΙΠΑ). Η συνέντευξη έγινε με σκοπό να ενημερωθούν τα ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας για:
>Τις στρεβλώσεις μονοπωλιακών χρεώσεων και πρακτικών που αντιμετωπίζουν οι εγκατεστημένες παραγωγικές επιχειρήσεις στις βιομηχανικές περιοχές όπου την διαχείριση ασκεί η ΕΤΒΑ - ΒΙΠΕ.
>Τις αντιβαίνουσες σε βασικές διατάξεις και αρχές του ευρωπαϊκού δικαίου πρακτικές της ΕΤΒΑ - ΒΙΠΕ ως δεσπόζοντα προμηθευτή και αναγκαστικό αντισυμβαλλόμενο των εγκατεστημένων επιχειρήσεων.
>Το μέλλον των βιομηχανικών πάρκων μετά τη ψήφιση του Ν.4605/2019 που θέτει τις βάσεις για ουσιαστικό λόγο των εγκατεστημένων επιχειρήσεων στη διαχείριση και ανάπτυξη των ΒΙΠΕ.
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ