Αχαϊα: Βγαίνουν άδειες από την Κτηματική για τα παραλιακά μαγαζιά | dete

Αχαϊα: Βγαίνουν άδειες από την Κτηματική για τα παραλιακά μαγαζιά

Ξεκίνησε να βγάζει άδειες η Κτηματική Υπηρεσία μετά τη συνάντηση που είχε το προεδρείο του ΣΚΕΑΝΑ με την διεύθυνσή.

Η διαδικασία προχωρά κανονικά, με τα καταστήματα εστίασης να μπορούν φέτος να λειτουργήσουν νόμιμα σχετικά νωρίς.  Το επίσης ενθαρρυντικό είναι ότι ο αυστηρός νόμος που έχει ψηφιστεί για το καθεστώς στα παραλιακά καταστήματα που προβλέπει αυτόφωρο και ασφαλιστικά μέτρα, αφαίρεση άδειας λειτουργίας και μεγάλα χρηματικά πρόστιμα για τους παραβάτες, μάλλον θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από τη νέα χρόνια.

Σε κάθε περίπτωση ο νόμος επιβάλει για τα παραλιακά καταστήματα την ύπαρξη μόνο συγκεκριμένων αντικειμένων που αφορούν την απόλαυση των λουομένων. Ξαπλώστρες, τραπέζια και καρέκλες και καμία άλλη πρόσθετη κατασκευή, στέγαστρο ή κιόσκι. Παράλληλα, το κάθε κατάστημα θα πρέπει να έχει βάλει τα αντικείμενα για τους πελάτες του σε μία απόσταση τουλάχιστον πέντε μέτρων από εκεί που σκάει το κύμα.

Η καλοκαιρινή σεζόν μετά το κάπως χλιαρό ξεκίνημα που είχε κυρίως λόγω του άστατου καιρού, δείχνει να στρώνει για τα παραλιακά καταστήματα εστίασης και να προμηνύεται καλή με βάση τα δεδομένα της εποχής, με τους επαγγελματίες να ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να έχουν έστω και ένα ελάχιστο κέρδος από τους καλοκαιρινούς μήνες. Κάτι που τα περασμένα καλοκαίρια δεν ήταν αυτονόητο τουλάχιστον για ορισμένες παραλιακές περιοχές εξαιτίας διαφόρων παραγόντων.