Αυτή είναι η παρέα που θα σας σώσει από τις ατελείωτες ουρές στο γκισέ | dete

Αυτή είναι η παρέα που θα σας σώσει από τις ατελείωτες ουρές στο γκισέ

Οι ατελείωτες ουρές στις υπηρεσίες έχουν καταλήξει να αποτελούν κομμάτι της καθημερινότητας των Ελλήνων σαν κάτι αναπόφευκτο, αφού πλέον το υποψιάζονται και ξεκινούν χάραμα για να προλάβουν θέση μπροστά στο γκισέ. Άλλοι πάλι παίρνουν άδεια ακόμη κι από τις δουλειές τους για να μη ρισκάρουν τη καθυστέρηση από την πολύωρη αναμονή.

Αυτό το πρόβλημα όμως υπόσχεται να λύσει μια παρέα αποφοίτων του ΕΚΠΑ και του Πολυτεχνείου καθώς δημιούργησαν το Timejack.

Πρόκειται για ένα Progressive Web App (PWA) που βοηθά τους πολίτες να αποφεύγουν τις ουρές αναμονής σχεδόν σε κάθε περίσταση, από την συναυλία, στο ΙΚΑ, στην ιατρική κλινική, στα εκδοτήρια, στα μουσεία κτλ. Οι δημιουργοί του, Γιάννης Πάχος, Αναστάσης Μπλέτσης, Πέτρος Δημητρακόπουλος και Κωνσταντίνος Τσιλιβαράκος εξηγούν στην ATHENS VOICE πώς γεννήθηκε η ιδέα.

Για παράδειγμα αυτή τη στιγμή, η Timejack συνεργάζεται με τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, όπου η εφαρμογή λειτουργεί πιλοτικά στην υπηρεσία του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) και είναι άμεσα διαθέσιμη όλες τις μέρες και ώρες λειτουργίας του ΤΑΠ μέχρι το καλοκαίρι. Οι συνεργάτες του Timejack είναι οι δημόσιες υπηρεσίες/Δήμοι και οι επιχειρήσεις συνεπώς τα έσοδα του προέρχονται κυρίως από τις επιχειρήσεις με βάση ένα subscription fee αλλά και με ένα μικρό κόστος επι των χρηστών που εξυπηρετούνται καθημερινά στους χώρους τους.

«Οι αντιδράσεις που έχουμε λάβει μέχρι στιγμής είναι πολύ ενθαρρυντικές και μας έχουν βοηθήσει να βελτιώσουμε την εφαρμογή, κάτι που είναι πολύ σημαντικό στα πρώτα βήματα κάθε startup γι’ αυτό και ετοιμαζόμαστε να το υλοποιήσουμε και σε μια ακόμη υπηρεσία του ίδιου Δήμου και είμαστε σε συζητήσεις με διάφορες άλλες εταιρίες και Δήμους για πιθανή συνεργασία. Σκοπεύουμε να εστιάσουμε αρκετά στο marketing και την προώθηση της εφαρμογής ενώ ευελπιστούμε οτι μέχρι τον Σεπτέμβρη θα έχουμε τουλάχιστον 2 ακόμα εγγεγραμμένες επιχειρήσεις ή Δήμους στην πλατφόρμα μας, καθώς και μερικές εκατοντάδες χρήστες» μας λέει ο Αναστάσης, ο product manager του Timejack.

Kατά πόσο εύκολο όμως είναι για ένα νέο άτομο να ασχοληθεί με την επιχειρηματικότητα στην ελληνική πραγματικότητα όπως είναι διαμορφωμένη σήμερα ή να φτιάξει τη δική του startup ή εφαρμογή; Σύμφωνα με την ομάδα του Τimejack, το να ασχοληθεί κάποιος με την επιχειρηματικότητα και δη στην ελληνική πραγματικότητα ακούγεται δυσοίωνο, αλλά στην πράξη τα τελευταία χρόνια τα πράγματα έχουν γίνει πιο εύκολα για όλους τους νέους που έχουν την όρεξη να το κάνουν.

«Τα πανεπιστήμια έχουν οργανώσει τις κατάλληλες δομές ώστε να στηρίζουν τους νέους ανθρώπους στα πρώτα τους βήματα, οι επιχειρήσεις έχουν ανοίξει τις πόρτες τους δημιουργώντας τους δικούς τους διαγωνισμούς και το οικοσύστημα των startups έχει οργανωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Μία ακόμη πολύ σημαντική ευκαιρία για όσους προσπαθούν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά τελευταία στη χώρα μας είναι και τα επενδυτικά κεφάλαια που δίνονται από το EquiFund, και στηρίζουν πολλές νεοφυείς αλλά και υφιστάμενες επιχειρήσεις να αναπτυχθούν τόσο εντός της Ελλάδας όσο και εκτός των συνόρων αυτής».