Αυξάνονται σε 24 και 36 οι δόσεις για τα χρέη νομικών προσώπων στην Εφορία | dete

Αυξάνονται σε 24 και 36 οι δόσεις για τα χρέη νομικών προσώπων στην Εφορία

Επεκτείνονται σε 24 και 36 οι δόσεις για τις οφειλές στην εφορία που έχουν τα Νομικά Πρόσωπα, όπως ανακοίνωσε στη Βουλή η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.
Σημείωσε πως η αποπληρωμή για τα Νομικά Πρόσωπα κερδοσκοπικού χαρακτήρα θα είναι αντίστοιχη με αυτή που προβλεπόταν στην προηγούμενη ρύθμιση για τις 18 (σ.σ. για τακτικούς φόρους, όπως ΦΠΑ, εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ) και τις 30 (για έκτακτους, όπως φόροι κληρονομιάς).
Τις αλλαγές αυτές είχε «φωτογραφίσει» την προηγούμενη εβδομάδα στις επιτροπές της Βουλής η υφυπουργός και κατατίθενται ως νομοτεχνικές βελτιώσεις στο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί αύριο. Για τα μη κερδοσκοπικά νομικά πρόσωπα οι δόσεις φτάνουν έως και τις 120, όπως και για τα φυσικά πρόσωπα.
Επίσης η υφυπουργός σημείωσε πως με νομοτεχνική βελτίωση μειώνεται ο ΦΠΑ στο 13% στα προϊόντα του καφέ, στο τσάι, στα μπαχαρικά, στα παρασκευάσματα καρπών και φρούτων και σε άλλα προϊόντα στο ράφι. Επίσης σημείωσε πως σε μία περιοχή της Μακεδονίας, στην Κοζάνη, μειώνεται ο ΦΠΑ στην τηλεθέρμανση από το 13% στο 6%.