Από απλή αναλογική, απλή… καταστροφή | dete

Από απλή αναλογική, απλή... καταστροφή

Της Γιώτας Κοντογεωργοπούλου

Με δεδομένο ότι η απλή αναλογική επιβάλει τις μετεκλογικές συνεργασίες, οι απαντήσεις που έχουμε κατά καιρούς λάβει από τους υποψηφίους δημάρχους της Πάτρας σχετικά με το αν και κατά πόσο είναι διατεθειμένοι να συνεργαστούν την επόμενη μέρα μετά την κάλπη, έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Οι περισσότεροι δηλώνουν ανοικτοί για μετεκλογικές συνεργασίες στη βάση μιας κατ΄ ελάχιστον προγραμματικής συμφωνίας προκειμένου να διοικηθεί η Πάτρα και να παραχθεί αποτέλεσμα. Κάποιοι, εξαιρούν ορισμένους και κάποιοι εννοούν ότι ορισμένοι θα αυτοεξαιρεθούν από μόνοι τους καθώς τους είναι αδύνατον να κάνουν το απαραίτητο βήμα προς τα πίσω που επιβάλλεται να γίνει από όλους για να επιτευχθεί μια παραγωγική συνεργασία. Αν είναι ωστόσο μια απάντηση που προκαλεί σωρεία ερωτηματικών, αυτή είναι η απάντηση του Κώστα Πελετίδη η οποία συμπυκνώνεται στο εξής: «εμείς προχωράμε όπως είμαστε με τις απόψεις μας και όποιος θέλει ας έλθει μαζί μας, άνευ όρων».

Αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς, σε τι μπορεί να μεταφραστεί μια τέτοια σχεδόν αλαζονική στάση, για την Πάτρα την επόμενη μέρα μιας πιθανής επικράτησης της παρούσας δημοτικής αρχής. Η ακυβερνησία, οι παλινωδίες και τα αδιέξοδα είναι προ των πυλών καθώς η επιλογή του «αυτοί είμαστε, αυτά αποφασίσαμε, ψηφίστε τα», δεν φαίνεται να είναι μέσα στην κουλτούρα των άλλων παρατάξεων, που κάθε άλλο παρά πρόθυμες να ακολουθήσουν αυτή τη λογική εμφανίζονται.

Η δημοτική παράταξη του κ. Πελετίδη σε ένα τέτοιο σενάριο, είναι βέβαιο ότι θα δρέψει επαναστατικές κομμουνιστικές δάφνες καταγγέλλοντας την αντιπολίτευση ότι τη μάχεται, μαζί με τα συμφέροντα… ορατά και αόρατα, στα οποία αγαπάει να αντιπαρατίθεται ακόμη και όταν αυτά δεν υπάρχουν. Αλλά η Πάτρα θα μένει στάσιμη, όμηρος ενός νόμου, που δεν αγαπάει τις ιδεολογικές «ολιγαρχίες» και τις υπεροπτικές εμμονές. Αυτό θα είναι ένα σενάριο που σίγουρα δεν θα θέλει να ζήσει η πόλη. Η απλή αναλογική με τέτοιες κάθετες συμπεριφορές όπως αυτή του ΚΚΕ, μπορεί να αποδειχθεί απλή … καταστροφή για την Πάτρα. Ας το ξαναδούν λοιπόν το θέμα εκεί στη Μαιζώνος.

(από εφημερίδα 7Μέρες Ενημέρωση)