Αναγνωστοπούλου: Δεν ξέρω γιατί η ΝΔ δεν προχώρησε τις κυρώσεις στην Τουρκία | dete

Αναγνωστοπούλου: Δεν ξέρω γιατί η ΝΔ δεν προχώρησε τις κυρώσεις στην Τουρκία

«Πρέπει να έχουμε πάντα ανοιχτό διάλογο με την Τουρκία», δήλωσε η Σία Αναγνωστοπούλου, μιλώντας στην εκπομπή «Ραντάρ» στον Alpha, με τον Τάκη Χατζή και τον Δήμο Βερύκιο.

«Πρέπει να υπάρχει πάντα ένα πλαίσιο διαλόγου. Ειδικά σε τέτοιες περιπτώσεις δεν πρέπει να αφήνουμε την Τουρκία χωρίς να είναι σε ανοιχτή συνομιλία μαζί μας, για να τίθεται συνεχώς το πλαίσιο και να ασκείται πίεση. Έχω απορία που η ΝΔ δεν το συνέχισε», δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για το ζήτημα των κυρώσεων προς τη γείτονα χώρα.

«Είχαμε προχωρήσει τις κυρώσεις στην ΕΕ και αυτές ήθελαν προσδιορισμό. Δεν τις προχώρησε η ΝΔ και δεν ξέρω γιατί δεν το έκανε. Είχαν προχωρήσει οι κυρώσεις από όλα τα κράτη-μέλη».

Όπως είπε όταν κάνει διάλογο με την Τουρκία «πρέπει να μιλάς με τη δική σου γλώσσα και όχι με της Τουρκίας, για να σέβεται τη χώρα που έχει απέναντί της, ως ευρωπαϊκή».

Εκτίμησε ότι «τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα στην Ανατολή Μεσόγειο. Σε συνδυασμό με ό,τι γίνεται στη Μέση Ανατολή, όσο μένει αυτή η ανοιχτή πληγή της Συρίας, υπάρχει ένα κενό εξουσίας που συνεχίζεται.  Είναι σαν να μένει επίτηδες το κενό για να μπορούν να εκτονώνονται εκεί άλλες εντάσεις».

«Όσο μένει ανοιχτό το συριακό/κουρδικό, μοιάζει με κινούμενη πλάκα η υπόθεση», υπογράμμισε.