Ανήλικος πρόσφυγας ήπιε απορρυπαντικό για να αυτοκτονήσει στο λιμάνι της Πάτρας | dete

Ανήλικος πρόσφυγας ήπιε απορρυπαντικό για να αυτοκτονήσει στο λιμάνι της Πάτρας

Ο μεγάλος όγκος των μεταναστών στο λιμάνι της Πάτρας μετά την προ μηνών επιχείρηση απομάκρυνσής τους από τα εγκαταλειμμένα εργοστάσια της παραλιακής ζώνης δεν υπάρχει πια. Ωστόσο μικρές ομάδες παραμένουν στην πόλη προσπαθώντας να φύγουν λαθραία για την Ιταλία. Οι λιμενικοί σχεδόν σε καθημερινή βάση εξακολουθουν να εντοπίζουν άτομα ή μικρές ομάδες να έχουν επιβιβαστεί σε κάποιο φορτηγό που θα φύγει με το πλοίο της γραμμής.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι ανήλικοι μετανάστες. Συλλαμβάνονται και κρατούνται  για ένα ή δύο μήνες στα κρατητήρια του λιμεναρχείου περιμένοντας την τύχη μιας Μη κυβερνητικής οργάνωσης να τους χτυπήσει την ... πόρτα.

Ο χώρος κράτησης του λιμεναρχείου στο νέο λιμάνι είναι μικρός. Οι ανήλικοι μετανάστες που συλλαμβάνονται κρατούνται σε συνθήκες δύσκολες και ορισμένοι από αυτούς προβαίνουν σε δραματικές προσπάθειες "εξόδου" από το αδιέξοδό τους.

Οπως ένας ανήλικος αλλοδαπός που συνελήφθη στο χώρο του λιμανιού κρατήθηκε για μέρες στα κρατητήρια του λιμεναρχείου και αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του καταπίνοντας μεγάλη ποσότητα σαπουνιού που τους είχε δωθεί για να καθαριστούν!

Μόλις έγινε αντιληπτή η πράξη του μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο όπου έγιναν οι απαιτούμενες επεμβάσεις από τους γιατρούς και παραμένει για νοσηλεία...