«Ανάσα» στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο – Έργα αναβάθμισης των εγκαταστάσεων | dete

«Ανάσα» στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο - Έργα αναβάθμισης των εγκαταστάσεων

Σημαντικό έργο έχει γίνει σε ό,τι αφορά τον τομέα των αθλητικών εγκαταστάσεων και των δημοτικών γηπέδων της Πάτρας με τον άνθρωπο τον ειδικών αποστολών του δήμου, τον Κώστα Καραγκούνη, να έχει βγάλει εις πέρας ό,τι και αν έχει αναλάβει, δίνοντας μεγάλη ανάσα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Πάτρας. Μια πόλη που δεν είχε γήπεδα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να στοιβάζονται σε αυτά πολλές ομάδες και σωματεία, τείνει πλέον να αποκτήσει σύγχρονες ερασιτεχνικές ποδοσφαιρικές δομές, με χορτάρι, αποδυτήρια κ.α.  Η αρχή έγινε από το γήπεδο του Αχλλέα που ήταν εδώ και χρόνια κλειστό, ένα γήπεδο που χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια και φτιάχτηκε από τον Δήμο, δίνοντας μία σημαντική βοήθεια στα σωματεία της βόρειας Πάτρας. Η συνέχεια έγινε με το γήπεδο του Πετρωτού δίπλα από το Καρναβαλικό Εργαστήρι του δήμου Πατρέων το οποίο ήταν κλειστό εδώ και αρκετά χρόνια. Το γήπεδο μέσα από το πρόγραμμα ΣΑΤΑ μετατράπηκε σε ένα ελάχιστο χρονικό διάστημα σε στολίδι, με χορτάρι, φωτισμό, περίφραξη, κερκίδα, ενώ διαμορφώθηκαν κατάλληλα τα αποδυτήρια και ο περιβάλλων χώρος. Ήδη προς το τέλη της περασμένης αγωνιστικής σεζόν ξεκίνησαν να γίνονται αγώνες.

 

Τα δρομολογημένα έργα

Μπορεί τα γήπεδα του Αχιλλέα και του Πετρωτού να άνοιξαν εκεί που ήταν κλειστά, όμως, ο δήμος έχει προγραμματίσει μια σειρά από έργα που πρόκειται να αναβαθμίσουν τις γηπεδικές δομές της Πάτρας. Έργα που ήδη έχουν δρομολογηθεί και είναι να ξεκινήσουν μέσα στο επόμενο διάστημα. Πρόκειται για τις εργασίες στο γήπεδο του Σαραβαλίου. Εκεί ήδη έχουν φτιαχτεί νέα σύγχρονα αποδυτήρια και πρόκειται να κατασκευαστεί και ένας δεύτερος ακόμα όροφος που θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη άνεση στους ποδοσφαιριστές, στους φιλάθλους και στα σωματεία. Από εκεί και πέρα τόσο στο γήπεδο του Σαραβαλίου όσο και σε μία σειρά από επιπλέον γήπεδα της Πάτρας θα προχωρήσουν ορισμένες εργασίες που θα αφορούν τον αγωνιστικό χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων που είναι  επιβαρυμένος από την πολύ χρήση.

Συγκεκριμένα θα γίνει αντικατάσταση του χλοοταπητα με σύγχρονο συνθετικό πλαστικό τάπητα στα γήπεδα του Σαραβαλίου, των Ροιϊτίκων, των Ζαρουχλείέκων, των Βραχνείκων και του Ρίου. Πρόκειται για γήπεδα που έχουν ζωή και στα οποία προπονείται σε καθημερινή βάση αρκετός κόσμος. Τέλος, εργασίες θα γίνουν και στα γήπεδα του Ψαθοπύργου και του Δρέπανου, εφόσον ξεπεραστούν κάποια νομικά εμπόδια, ενώ οι εργασίες θα αφορούν την τοποθέτηση φυσικού χλοοτάπητα.

(εφ. 7 Μέρες Ενημέρωση)