Αμανατίδης: «Η νομιμότητα του Κοτζιά δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση» | dete

Αμανατίδης: "Η νομιμότητα του Κοτζιά δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση"

O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης στην τοποθέτησή του στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης της επερώτησης του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένου, στον υπουργό Εξωτερικών, είπε ότι οι απαντήσεις του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου ήταν «σαφείς, καθαρές, κρυστάλλινες και πλήρεις και στο σύνολο των ερωτήσεων οι οποίες τέθηκαν».

Είπε ότι η απάντηση στην ίδια ερώτηση που κατέθεσαν πριν από ένα μήνα οι ΑΝΕΛ είναι ότι το υπουργείο Εξωτερικών «το 2015, έτος προκήρυξης του διαγωνισμού, έως και σήμερα έχει αποστείλει κατόπιν σχετικών εντολών του υπουργού Εξωτερικών τα έγγραφα για τον διαγωνισμό πέραν του Ελεγκτικού Συνεδρίου, στο Συμβούλιο της Επικρατείας καθώς και στη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, ενώ σειρά δικαστικών αποφάσεων επικυρώνει τη νομιμότητα της διενεργηθείσης διαδικασίας σε όλα τα στάδιά της».

Σημείωσε ότι στην ερώτηση των ΑΝΕΛ «αναφέρεται μόνο το πρώτο στοιχείο το ότι δεν επιτρέπεται και αποκρύπτονται τα άλλα, πράγμα στο οποίο απάντησε αναλυτικά ο υπουργός".