Αμίμητο, πλην αληθινό! «Φουγάρα» στο Παμπελοποννησιακό | dete

Αμίμητο, πλην αληθινό! «Φουγάρα» στο Παμπελοποννησιακό

Φαντάζει αδιανόητο ακόμη και να κάνουμε κουβέντα για κάπνισμα εντός αθλητικών χώρων εν έτει 2019, αλλά μερικές φορές η ζωή ξεπερνά τη φαντασία κάνοντας χρήση των αδιανόητων. Κάπως έτσι σύμφωνα με πληροφορίες, η Διοικούσα Επιτροπή του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, προέβη στη γνωστοποίηση της απαγόρευσης του καπνίσματος, αποστέλλοντας σχετικό έγγραφο στους στεγασμένους φορείς του Παμπελοποννησιακού Σταδίου.

Στο έγγραφο αναφέρεται ότι «κατόπιν συστάσεως που έγινε από υπάλληλο της Διεύθυνσης Υγείας  που επισκέφθηκε τους χώρους του σταδίου, έπειτα από μεγάλο αριθμό καταγγελιών που δέχθηκαν από γονείς παιδιών και αθλητών, ενημερώθηκαν ότι η νομοθεσία σχετικά με το κάπνισμα σε αθλητικούς χώρους έχει αλλάξει και δεν επιτρέπεται, αυστηρά, το κάπνισμα σε κανένα χώρο εντός του σταδίου παρά μόνο εκτός αυτού. Σε αντίθετη περίπτωση επιβάλλονται υψηλά πρόστιμα τα οποία θα βαρύνουν μόνο τον παραβάτη, αλλά και το Στάδιο (Δήμος πατρέων)».

Αυτό που προκαλεί εντύπωση δεν είναι η απαγόρευση, αλλά το γεγονός ότι  μέσα σε έναν αθλητικό χώρο, υπάρχουν στελέχη αθλητικών σωματείων που καπνίζουν και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που γίνονται αντικείμενο συζήτησης διαμαρτυριών και γνωστοποίησης απαγορεύσεων.  Κάπως αλλιώς τον έχουμε στο νου μας τον αθλητισμό,  ή μάλλον κάτι άλλο είναι ο αθλητισμός αλλά δεν το έχουμε ακόμη αντιληφθεί.

Γ. Κοντ.

(από εφημερίδα 7 Μέρες Ενημέρωση)