Αλεξοπούλου: Πηγή έμπνευσης τα τρία κορίτσια από την Πάτρα που κατέκτησαν τη 2η στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής | dete

Αλεξοπούλου: Πηγή έμπνευσης τα τρία κορίτσια από την Πάτρα που κατέκτησαν τη 2η στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Με αφορμή τη 2η θέση που κατέκτησαν στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής τα τρία κορίτσια από την Πάτρα, η Βουλευτής Αχαΐας, Χριστίνα Αλεξοπούλου, έκανε  την ακόλουθη δήλωση:

«Θερμά συγχαρητήρια στις Μαρία Παναγοπούλου, Εύα Λαμπροπούλου, Μαρία Στεφανίδη και στον προπονητή τους, εκπαιδευτικό Πάνο Βέρρα.

Τα τρία κορίτσια από την Πάτρα, με την διάκριση της 2ης θέσης σε μία κορυφαία διοργάνωση για την εκπαίδευση και την επιστήμη, την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, μας έκαναν υπερήφανους. Πρόκειται για την ανώτερη διάκριση που έχει κατακτήσει ελληνική αποστολή, στην ιστορία του θεσμού.

Απέδειξαν ότι ο κόσμος της τεχνολογίας και της ρομποτικής δεν είναι  «ανδρική υπόθεση» και αποτελούν πηγή έμπνευσης για όλες τις νεαρές Ελληνίδες που διαπρέπουν σε αυτή την επιστήμη.

Με πάθος, δημιουργικότητα και φαντασία αγκαλιάζουν το καινούργιο και χρησιμοποιούν τη δύναμη του μυαλού τους για να αλλάξουν τον κόσμο.

Γνωρίζουν την αξία της ομαδικότητας, της ευγενούς άμιλλας, τη μαγεία της δημιουργίας και μας αποκαλύπτουν ένα ψηφιακό μέλλον που τους ανήκει.

Εμείς θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις προσπάθειές σας για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες και διακρίσεις».