Αεροπορική τραγωδία στην Αιθιοπία: Η Boeing γνώριζε μήνες πριν το πρόβλημα στα 737 MAX | dete

Αεροπορική τραγωδία στην Αιθιοπία: Η Boeing γνώριζε μήνες πριν το πρόβλημα στα 737 MAX

Νέα διάσταση στην υπόθεση των ελαττωματικών 737 MAX 8 της Boeing δίνει η διαρροή της είδησης ότι η αμερικανκή εταιρεία γνώριζε για το ελαττωματικό λογισμικό, αλλά δεν προέβη στην παραμικρή ενέργεια, μέχρι τη συντριβή του αεροσκάφους στην Αιθιοπία και τους δεκάδες ανθρώπους που χάθηκαν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που κυκλοφόρησαν, η Boeing γνώριζε ότι ένα σύστημα ασφαλείας που προειδοποιεί τους πιλότους για δυσλειτουργίες, δεν λειτουργούσε σωστά σε όλα τα αεροσκάφη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μάλιστα, το πρόβλημα ήταν γνωστό για μήνες, αλλά αποσιωπήθηκε.

Η Boeing δεν έχει αναγνωρίσει επισήμως ότι γνώριζε το πρόβλημα, λέγοντας μέσω ηγετικού στελέχου της, ότι το πρόβλημα έγινε αντιπληπτό μετά την πτώση του αεροσκάφους της Lion Air, της πρώτης αεροπορικής τραγωδίας με αεροπλάνα τύπου 737 MAX 8.

Η αμερικανική εταιρεία επιμένει ότι το σύστημα αυτό δεν επηρεάζει την ασφάλεια πτήσης του αεροσκάφους. Παλιοί μηχανικοί και συνεργάτες της Boeing ωστόσο, διαψεύδουν την εταιρεία, λέγοντας πως είναι δυνατόν να προκληθεί πρόβλημα.