Αδειάζει από Ιατρούς το Νοσοκομείο Ζακύνθου – Στην Πάτρα τα περιστατικά – Σύσκεψη στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια | dete

Αδειάζει από Ιατρούς το Νοσοκομείο Ζακύνθου - Στην Πάτρα τα περιστατικά - Σύσκεψη στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια

Εκτός ορίων φαίνεται πως βρίσκεται η λειτουργία του Νοσοκομείο Ζακύνθου, μετά τις συνεχείς παραιτήσεις Γιατρών που έχουν ως αποτέλεσμα την υποστελέχωση του νοσηλευτικού ιδρύματος σε ιατρικό και εξειδικευμένο προσωπικό, προκαλώντας κενό στη κάλυψη της  δημόσια υγεία και παροχής υπηρεσιών.

Εξαιτίας της διαμορφωθείσας κατάστασης, αναρίθμητα σύμφωνα με πληροφορίες είναι τα περιστατικά ασθενών που διακομίζονται από το νησί του Ιονίου στα Νοσοκομεία της Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα σύσκεψη στα γραφειά της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα, στην οποία συμμετέχει και η Διοίκηση του ΕΚΑΒ. Στο επίκεντρο έχει μπει και οι διακομιδές από το ΕΚΑΒ όχι μόνο από τη Ζάκυνθο αλλά και την Κεφαλονιά.

Υπενθυμίζεται πως οι κάτοικοι της Ζακύνθου, με αφορμή το σοβαρό θέμα που έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα, πραγματοποιούν συγκεντρώσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας, ενώ πριν από περίπου δυο εβδομαδες στο Νοσοκομείο κατεγράφησαν δυο περιστατικά θανάτων ασθενών, που έχρηζαν νοσηλείας σε ΜΕΘ, καθώς δεν λειτουργεί η συγκεκριμένη κλινική στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα.

Την ίδια ώρα o Πρόεδρος των εργαζομένων Βασίλης Αλεξόπουλος αναδεικνύοντας το θέμα είχε αποκαλύψει πως ζητούνται Ιατροί από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων για την κάλυψη της Παιδιατρικής της Ζακύνθου. Μάλιστα όπως επισημάνθηκε από την 6η ΥΠΕ ζητειται η μετακίνηση δυο Παιδιάτρων  από το Καραμανδάνειο, στο Νοσοκομείο Ζακύνθου για δύο τριήμερα, ένα εντός του Φεβρουαρίου και ένα εντός Μαρτίου