Αγωνία για 103 γιατρούς σε Νοσοκομεία της Αχαϊας | dete

Αγωνία για 103 γιατρούς σε Νοσοκομεία της Αχαϊας

Με τον κίνδυνο να μείνουν χωρίς έναν κρίσιμο για την λειτουργία τους αριθμό γιατρών είναι αντιμέτωπα τα Νοσοκομεία της Πάτρας κι εν γένει της Αχαΐας.

Και τούτο γιατί στο τέλος του Νοέμβρη λήγουν οι συμβάσεις συνολικά 2.500 επικουρικών γιατρών του Εθνικού Συστήματος Υγείας, εκ των οποίων οι 103 υπηρετούν στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα της Αχαΐας.

Η αγωνία τόσο των ίδιων όσο και της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας είναι έκδηλη καθώς οι μεν πρώτοι θα βρεθούν χωρίς δουλειά, η δε ΕΙΝΑ θεωρεί ότι χωρίς αυτούς του συναδέλφους θα προκύψουν σημαντικές δυσλειτουργίες στα Νοσοκομεία της περιοχής.

Πρόκειται για γιατρούς που είχαν προσληφθεί μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος ΕΣΠΑ και αν δεν βρεθεί τρόπο να παραταθούν η συμβάσεις ή να προκηρυχθούν νέα θέσεις, θα δημιουργηθούν μεγάλα κενά.

Αυτοί την στιγμή τους περισσότερους συμβασιούχους επικουρικούς απασχολεί το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας όπου εργάζονται 53, στον Άγιο Ανδρέας υπηρετούν 32, στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων 11, στο Νοσοκομείο του Αιγίου 6 και σε εκείνο των Καλαβρύτων ένας.