Αγρίνιο: Μπαράζ κρουσμάτων εξαπάτησης ηλικιωμένων ατόμων | dete

Αγρίνιο: Μπαράζ κρουσμάτων εξαπάτησης ηλικιωμένων ατόμων

Τελειωμό δεν έχουν τα κρούσματα εξαπάτησης -κυρίως ηλικιωμένων- ατόμων στο Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή, με την αστυνομία να μοιάζει ανήμπορη να αντιμετωπίσει το φαινόμενο και τους πολίτες να μην έχουν από πού να φυλαχθούν!

Την περασμένη Κυριακή είχαμε ένα ακόμη σοβαρό περιστατικό, με τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου να σχηματίζουν δικογραφία σε βάρος άγνωστου δράστη για απάτη.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.: «άγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με ηλικιωμένη ημεδαπή και προφασιζόμενος τον αστυνομικό, με το πρόσχημα ότι τα τέκνα της έχουν προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα με θύμα αλλοδαπή γυναίκα, έπεισε την ηλικιωμένη να του ρίξει από το μπαλκόνι της οικίας της, σακούλα που περιείχε το χρηματικό ποσό των 1.300 ευρώ και 8 χρυσές λίρες. Διενεργούνται αναζητήσεις για τον εντοπισμό και την σύλληψη του δράστη».

Κι όλα αυτά στο κέντρο της πόλης του Αγρινίου, που τα Σαββατοκύριακα λόγω καύσωνα και αποδράσεων για ανάσες δροσιάς αδειάζει. Αυτό σημαίνει ότι ο όγκος δουλειάς των αστυνομικών είναι λιγότερος άρα και πιο εύκολος και αφετέρου. Όμως αν δεν υπάρχει ξεχωριστός επιχειρησιακός σχεδιασμός και η σύσταση ειδικών ομάδων για την αντιμετώπιση του φαινομένου, δεν πρόκειται να υπάρξει αποτέλεσμα. Εξάλλου, η συχνότητα των περιστατικών είναι μεγάλη, οι περιπτώσεις που εξιχνιάζονται όμως ελάχιστες!

πηγή: sinidisi.