ΑΧΑΪΑ-ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤO ΔΕΝΔΡΟ! Χτυπούσε με ράβδο τα καρύδια… και τον χτύπησε το ρεύμα | dete

ΑΧΑΪΑ-ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤO ΔΕΝΔΡΟ! Χτυπούσε με ράβδο τα καρύδια… και τον χτύπησε το ρεύμα

Πήγε να μαζέψει τα καρύδια που έχει στο κτήμα του και έκανε το λάθος να χτυπήσει με την ράβδο τα καλώδια της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα το ρεύμα να τον τινάξει και να περάσει από μέσα του, στέλνοντας τον σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο. Το περιστατικό έγινε την περασμένη Τετάρτη στο Λεχούρι Καλαβρύτων , με θύμα της απερισκεψίας του έναν 65χρονο συνταξιούχο οδηγό του Αστικού ΚΤΕΛ ο οποίος μέσα στην ατυχία του στάθηκε τυχερός αφού αν αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην ζωή το γεγονός αυτό οφείλεται σε θαύμα.

Το ρεύμα που τον χτύπησε ήταν τόσο δυνατό που όχι μόνο τον πέταξε κάτω στο έδαφος, αλλά πέρασε, όπως είπαν αργότερα  οι γιατροί στους συγγενείς του, στην κυριολεξία μέσα από το κορμί του, ξεκινώντας από το κεφάλι και φτάνοντας στα πόδια.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο 65χρονος πήγε μαζί με τον αδελφό του στα κτήματα που έχουν στο Λεχούρι Καλαβρύτων για να μαζέψουν παρέα τους καρπούς από τις καρυδιές που έχει στην κυριότητα της η οικογένεια.

Είναι η εποχή που μαζεύονται οι καρποί από τις καρυδιές, μια διαδικασία ιδιαίτερη στο πλαίσιο των αγροτικών εργασιών, η οποία θέλει την δική της τέχνη και που μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα επικίνδυνη, ειδικότερα όταν πλησίον των δέντρων υπάρχουν κολώνες ή καλώδια της ΔΕΗ.

Αυτά δηλαδή που υπήρχαν στο κτήμα του άτυχου 65χρονου. Ο 65χρονος πάνω στην προσπάθεια τους να μαζέψει όσους περισσότερους καρπούς μπορούσε από τα δέντρα του δεν έδωσε φαίνεται μεγάλη σημασία στα καλώδια της ΔΕΗ που βρίσκονταν τα κλαδιά των καρυδιών.

Έδωσε μία με την σιδερένια ράβδο του για να ρίξει τα καρύδια, μόνο που αυτή βρήκε ακριβώς πάνω στα καλώδια της ΔΕΗ με αποτέλεσμα το ρεύμα να τον τινάξει στον αέρα. Αποτέλεσμα αυτής της απερισκεψίας του; Ο άνδρας την ώρα που τον χτύπησε τον ρεύμα έπαθε ανακοπή καρδιάς.

Ευτυχώς για αυτόν ήταν δίπλα ο αδελφός του που γνώριζε από παροχή ιατρικών βοηθειών και κατάφερε με μεγάλη προσπάθεια να τον επαναφέρει, κάνοντας τους συνεχείς μαλάξεις για να τον μεταφέρει στη συνέχεια άμεσα στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

Ο ηλικιωμένος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση, με τους γιατρούς να κατορθώνουν να τον κρατήσουν, όπως όλα δείχνουν στη ζωή. Κόντεψε όμως να πληρώσει ακριβά την απερισκεψία του και το πάθος του για να μαζέψει καρύδια αγνοώντας τους κινδύνους.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι πριν από δύο χρόνια περίπου σε ένα παρόμοιο περιστατικό στο Μάνεσι Καλαβρύτων είχε χάσει την ζωή του έναν νέο παιδί, αφήνοντας την τελευταία του πνοή στο κτήμα του από το ρεύμα που τον τίναξε στον αέρα την ώρα που μάζευε καρύδια.  Προσοχή λοιπόν.