ΑΧΑΙΑ: Σήμερα εκλέγεται ο αντικαταστάτης του Αμβροσίου | dete

ΑΧΑΙΑ: Σήμερα εκλέγεται ο αντικαταστάτης του Αμβροσίου

Σήμερα Παρασκευή κατά την 3η ημέρα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, της πρώτης κατά το νέο Εκκλησιαστικό έτος 2019-2020, πραγματοποιείται η εκλογή του νέου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, στην θέση του αποχωρήσαντος Ποιμενάρχου κ.κ.Αμβροσίου.
Εκτός από την εκλογή του νέου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, η Ιεραρχία θα προχωρήσει και στην εκλογή δύο ακόμη νέων ιεραρχών στις Μητροπόλεις Φθιώτιδος, μία από τις πιο μεγάλες και νευραλγικές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, και Λήμνου.
Το γεγονός της εκλογής τριών νέων Ιεραρχών και η ισορροπία μεταξύ των επιθυμιών του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου και των λοιπών μελών της Ιεραρχίας καθώς και οι σχετικές αλληλεπιδράσεις, μπορεί να επηρεάσει και την εκλογή του αντικαταστάτου του κ.Αμβροσίου.

 

Ο ΕΠΙΚΡΑΤΕΣΤΕΡΟΣ
Μια από τις τρεις χηρεύουσες Μητροπόλεις, με επικρατέστερη βέβαια την Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, διεκδικεί ο Α΄γραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Αρχιμ. π.Ιερώνυμος Κάρμας.
Ο Αρχιμ. Ιερώνυμος είναι Ηγούμενος της Μονής Μεγάλου Σπηλαίου Καλαβρύτων, ενώ υπηρετεί την Ιερά Σύνοδο Σύνοδο 19 ολόκληρα χρόνια.
Ο Αρχιμ. Ιερώνυμος είναι γνωστός για τον πράο χαρακτήρα και την εργατικότητα του δίπλα στον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο.
Το προηγούμενο διάστημα ο αποχωρήσας Μητροπολίτης κ.κ. Αμβρόσιος διατήρησε αποστάσεις από τη διαδοχολογία, παρά το γεγονός ότι η εκλογή του π. Ιερώνυμου Κάρμα θα συνδεθεί με τις προτιμήσεις του.
ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ
Για μια από τις τρεις χηρεύουσες θέσεις, στην λίστα των προς Αρχιερατεία κληρικών, μαζί με Αρχιμανδρίτες απ όλη τη χώρα, βρίσκονται και άλλα πρόσωπα με τοπικό ενδιαφέρον: Ο π. Καλλίνικος Αποστολόπουλος, κληρικός της Ι.Μ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και ηγούμενος Μονής Ταξιαρχών Αιγιαλείας, ο π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Πατρών και ηγούμενος της Μονής Αγίων Πάντων Τριταίας, ο π. Αθηναγόρας Ζηλιασκόπουλος, Κληρικός Ι.Μ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και ο π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Φωκίδος και ηγούμενος της Μονής των Αγ. Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ Σάρωφ, Τρικόρφου Φωκίδος.