ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Μάζευε σκύλους και τους άφηνε να πεθάνουν – ΣΟΚ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΗ 53ΧΡΟΝΟΥ | dete

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Μάζευε σκύλους και τους άφηνε να πεθάνουν - ΣΟΚ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΗ 53ΧΡΟΝΟΥ

Μια ανατριχιαστική αποκάλυψη έκαναν πολίτες σε χωριό κοντά στην Κρέστενα Ηλείας, όπου ανακάλυψαν πως ένας 53χρονος συγχωριανός τους συγκέντρωνε σκύλους σε χώρο ιδιοκτησίας του, για να τους έχει ως φύλακες, όμως τα ζώα είχαν τραγική κατάληξη, αφού τα εγκατέλειπε χωρίς νερό και τροφή δεμένα, με αποτέλεσμα να πεθαίνουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι Αρχές στην έρευνα που έκαναν μετά την καταγγελία, εντόπισαν τουλάχιστον τρεις νεκρούς σκύλους σε προχωρημένη σήψη και γενικότερα κακές συνθήκες διαβίωσης των υπόλοιπων ζώων.
Για το θέμα έγινε αυτοψία τόσο από την ΔΑΟΚ Ηλείας και το τμήμα Κτηνιατρικής αλλά και τη Διεύθυνση Υγιεινής της ΠΕ Ηλείας, όπου διαπιστώθηκε η κατάσταση που επικρατεί σύμφωνα με την καταγγελία.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κρεστένων σχηματίστηκε δικογραφία για κακοποίηση ζώων σε βάρος ενός 53χρονου ημεδαπού, ο οποίος σύμφωνα με καταγγελία, συγκέντρωνε σκύλους στην οικία του, προκειμένου να τους χρησιμοποιεί ως φύλακες, ενώ κατά την αποχώρηση του από το κατάλυμα του, που δεν ήταν μόνιμο, εγκατέλειπε τα ζώα ,δεμένα χωρίς τροφή και νερό με αποτέλεσμα να προκαλείται ο θάνατός τους. Το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες γειτόνων του 53χρονου, ο ίδιος φρόντιζε τους σκύλους, αλλά περιήλθε τελευταία σε δεινή οικονομική κατάσταση, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες που υπήρχαν.