ΑΝΝΑ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ: Να κάνετε εμβόλιο κατά της γρίπης | dete

ΑΝΝΑ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ: Να κάνετε εμβόλιο κατά της γρίπης

 

Μπαίνουμε στην φθινοπωρινή περίοδο και ξεκινάει η εποχή της έξαρσης του ιού της γρίπης, με τους γιατρούς να καλούν και αυτή την χρονιά τους ασφαλισμένους να κάνουν το αντίστοιχο εμβόλιο που όπως τονίζουν βοηθάει στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και σταματάει την έξαρση ενός ιού ο οποίος τα τελευταία χρόνια έδειξε ότι είναι αρκετά επικίνδυνος αν δεν πάρουμε τα ανάλογα μέτρα προστασίας.

Το βασικότερο μέτρο προστασίας, όπως υποστηρίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών, είναι το εμβόλιο. Την τελευταία διετία, αυτή του 2018 -2019, με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν έχασαν στην χώρα μας την ζωή τους 150 άτομα από τον ιό της γρίπης. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία τα άτομα αυτά ήταν ανεμβολίαστα και, κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα είχε αυτή την δυσάρεστη εξέλιξη η υγεία τους αν είχαν κάνει το εμβόλιο κατά της γρίπης.

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Άννα Μαστοράκου, μιλώντας για το θέμα τονίζει την αναγκαιότητα του εμβολίου κατά της γρίπης, ειδικότερα σε άτομα ηλικιωμένα και ασθενείς που πάσχουν από χρόνια νοσήματα. "Το εμβόλιο κατά της γρίπης είναι αναγκαίο να γίνεται στα άτομα πάνω από 60 ετών και σε ανθρώπους που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες.