ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ: Το 2015 ήμασταν πίσω 23 μονάδες | dete

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ: Το 2015 ήμασταν πίσω 23 μονάδες

«Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι το ποτάμι δε γυρίζει πίσω και ότι όπως φαίνεται και στη δημοσκόπηση βρισκόμαστε στα μισά του δρόμου, ενός δρόμου που οδηγεί σε μια Αχαΐα γαλάζια» ήταν το σχόλιο του προέδρου της ΝΟΔΕ της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέα Μαζαράκη για τη δημοσκόπηση της DataRC στην «Πελοπόννησο».
Το γκάλοπ αναπαράχθηκε και συζητήθηκε σε ευρεία κλίμακα, και ως προς τις επιμέρους σημάνσεις του.
«Η δημοσκόπηση της έγκυρης DataRC επιβεβαιώνει - εν τοις πράγμασι - και τις δικές μας προβλέψεις. Να θυμίσω για τους αναγνώστες σας ότι στις πρώτες εκλογές του 2015 η διαφορά ήταν 23 ολόκληρες μονάδες, με πρώτον το ΣΥΡΙΖΑ φυσικά. Στις τελευταίες ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, που όμως είχαν χαρακτήρα εθνικών εκλογών, η διαφορά είχε μειωθεί στο 4,5 %» εκτιμά ο Α. Μαζαράκης.
Εκτιμά, όμως, ότι ο ενθουσιασμός που υπάρχει στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και σε όσους βρίσκονται στις παρυφές, του να είναι ψηφοφόροι της, σε συνδυασμό με την απογοήτευση στις τάξεις των ψηφοφόρων ή πρώην ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καθοριστικός παράγοντας για το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου.
«Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι το ποτάμι δε γυρίζει πίσω» πιστεύει ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αχαΐας της ΝΔ. Και προσθέτει: «Εμείς ως κομματική οργάνωση θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να εκπορθήσουμε το κάστρο της Αχαΐας. Πιστεύουμε - και αγωνιζόμαστε γι' αυτό - ότι το ποσοστό αποχής θα είναι μικρότερο στην δικιά μας παράταξη και ότι θα καταφέρουμε με την πολιτική μας, να προσελκύσουμε ένα σημαντικό κομμάτι αναποφάσιστων. Με ενότητα συνοχή και αλληλεγγύη. Με πολιορκητικό κριό την αλήθεια, την σεμνότητα και την ευπρέπεια…».
Και αν χρειαστεί, λέει ο Α. Μαζαράκης με γλαφυρό τρόπο, «κουρσάροι και κατακτητές θα γίνουμε, για να ξαναζωντανέψουμε τσακισμένες ελπίδες, θρυμματισμένα όνειρα, φυλακισμένες προσμονές και προσδοκίες».