ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΡΙΠΑΡΟΠΟΥΛΟΣ: Έτρεξε 240 χιλιόμετρα… και μετά το τροχαίο ατύχημα! Ο Πατρινός αθλητής που διένυσε την απόσταση Αθήνα Σπάρτη – ΦΩΤΟ | dete

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΡΙΠΑΡΟΠΟΥΛΟΣ: Έτρεξε 240 χιλιόμετρα… και μετά το τροχαίο ατύχημα! Ο Πατρινός αθλητής που διένυσε την απόσταση Αθήνα Σπάρτη - ΦΩΤΟ

Ο Πατρινός δρομέας μεγάλων αποστάσεων Ανδρέας Κριπαρόπουλος τα κατάφερε και πάλι! Παρά τον σοβαρό του τραυματισμό σε τροχαίο τον Φεβρουάριο του 2018 (με δίκυκλο) έτρεξε και πάλι Σπάρταθλον! Ξεκίνησε από την Αθήνα και κατέληξε στην Σπάρτη διανύοντας 240 χιλιόμετρα. Ήταν ο δεύτερος αγώνας του σε αυτή την διαδρομή. Είναι 50  ετών και παρά το γεγονός ότι έχει περάσει από σαράντα κύματα, εξακολουθεί και διαπρέπει! Και κάνει την Πάτρα περήφανη! Ο Ανδρέας συμμετείχε στο 37 Σπαρταθλον. Ώρα εκκίνησης 07:00  την περασμένη Παρασκευή από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, με χρονικό όριο τις 36 ώρες. 400 αθλητές από όλων τον κόσμο (53 χώρες) εκ τον οποίων 60 Έλληνες Η ζέστη (33 βαθμοί ) εμπόδισαν έναν στους δύο αθλητές να τερματίσουν τον αγώνα. 197 τερμάτισαν από τους σχεδόν 400.Αυτό συνέβη και με τους Έλληνες καθώς ολοκλήρωσαν 27 από τους 60. Ο Πατρινός αθλητής ήταν στην γενική κατάταξη 119ος  με χρόνο 34 ώρες και 37 δευτερόλεπτα!

Ο Πατρινός Ανδρέας Κριπαρόπουλος είναι δρομέας μεγάλων αποστάσεων και τρέχει με την φανέλα της Φλόγας. . Έχει καταφέρει να βγει νικητής από την αναμέτρηση με τις ουσίες, έχει καταφέρει να σταθεί άγγελος στο πλευρό του παιδιού του που έζησε την περιπέτεια της νεοπλασματικής ασθένειας και νίκησε όπως ο μπαμπάς του, έχει καταφέρει να βρει το νόημα της ζωής στις μεγάλες διαδρομές, αυτές που μοιάζουν λίγο με τη ζωή και μερικές φορές μιμούνται τα όριά της ή και τα ξεπερνούν μετακινώντας τα.

O πατρινός υπερμαραθωνοδρόμος, Ανδρέας Κριπαρόπουλος, έγινε για 2η φορά Σπαρταθλητής σήκωσε την ελληνική σημαία, με την οποία μάλιστα έτρεχε συνεχώς και πανηγύρισε μαζί με φίλους του που τον συνόδευαν. Και έφθασαν μέχρι την Σπάρτη για να τον αποθεώσουν.

Όπως είχε γράψει ο «Κόσμος», ο Ανδρέας κατάφερε στα 34 χρόνια του, με τη βοήθεια του δικτύου θεραπευτικών ουσιών «Γέφυρα» να βγει από το τούνελ και να δει στην άλλη άκρη, να κάνει οικογένεια, δύο παιδιά και να γράψει στο κοντέρ του πολλά χιλιόμετρα, καθώς ο αθλητισμός αποδείχθηκε κάτι παραπάνω από διέξοδος για αυτόν. Όταν βγήκε καθαρός από το πρόγραμμα, ξεκίνησε να τρέχει. Και δεν σταμάτησε ποτέ.

Για πρώτη φορά έτρεξε Σπάρταθλον στις 28 Σεπτεμβρίου 2017, ο Ανδρέας, υπάλληλος της ΔΕΥΑΠ (ηλεκτρολόγος στον Βιολογικό καθαρισμό),   έλαβε μέρος στο «Σπάρταθλον», διεθνή αγώνα με τη συμμετοχή αθλητών από όλο τον κόσμο, εκ των οποίων οι 60 Έλληνες. Ήταν ο μοναδικός Πατρινός.  Έτρεξε όλη τη διαδρομή που είχε  κάνει  στην αρχαιότητα ο Φειδιππίδης ξεκινώντας από  την Ακρόπολη, περνώντας από την Αρχαία Κόρινθο, την Νεμέα, το Αρτεμίσιο όρος, την Τεγέα και καταλήγοντας στη Σπάρτη.

Ο Πατρινός αθλητής μεγάλων αποστάσεων υπογραμμίζει ότι τρέχει για Το Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες  «Φλόγα» που άναψε την ελπίδα του στην περιπέτεια που αντιμετώπισε το παιδί  του και τονίζει ότι αυτό είναι το μήνυμα που θέλει να στείλει στον κόσμο: το μήνυμα της «Φλόγας» που  φωτίζει παιδικά πρόσωπα και στηρίζει τις πιο πολύτιμες ζωές: αυτές των παιδιών που είναι το μέλλον.