ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Πατρινός που γυρίζει την Αφρική… με ένα ποδήλατο | dete

ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Πατρινός που γυρίζει την Αφρική... με ένα ποδήλατο

Ο Άγγελος Γεωργόπουλος είναι αν μη τι άλλο μια ταξιδιάρα ψυχή. 

Ένας άνθρωπος που αποφάσισε σε ηλικία 25 ετών να τα παρατήσει όλα και να πάρει το ποδήλατό του για να γυρίσει τον κόσμο. Ήταν το 2015 που ξεκίνησε το ταξίδι του αυτό. Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από τότε και ο Πατρινός σύγχρονος "Φιλέας Φόγκ" συνεχίζει, έχοντας βάλει πείσμα να καταφέρει να πετύχει το στόχο του.

Το 2017 όταν είχε γυρίσει για λίγο στην Πάτρα και ετοιμαζόταν να ξεκινήσει το ταξίδι του για την Αφρική πάντα με το ποδήλατό του. Πλέον δύο χρόνια μετά, αφού έχει περάσει από χώρες της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής, έχει φτάσει στην Ανατολική Αφρική, συνεχίζοντας εκεί την περιπλάνησή του.

Έμεινε για αρκετό καιρό στη χώρα της Αιγύπτου, που κρίνοντας από τις αναρτήσεις του στα social media (όσο η σελίδα του στο facebook ήταν ενεργή) τον μάγεψε στην κυριολεξία. Πέρασε από τις όχθες του Νείλου, διέσχισε τη Σαχάρα, πέρασε από την Αιθιοπία, την Κένυα, την Τανζανία και ταξίδεψε και μες στην καρδιά του Σουδάν.

Όταν ολοκληρώσει την περιπλάνησή του στην Αφρική σκοπεύει να περάσει στην Ασία, ένα μικρό μέρος της οποίας ήδη έχει διασχίσει με το ποδήλατό του. Στα ταξίδια του κάνει φιλίες, γνωρίζει νέους ανθρώπους, πολιτισμούς και κουλτούρες και ζει μία ελεύθερη ζωή μακριά από όλα, με τους φίλους του όμως στην Πάτρα να τον ακολουθούν δια μέσω της ψυχής και της καρδιάς τους. Όλα γίνονται όταν ο άνθρωπος θέλει. 

Να σημειώσουμε ότι τώρα, βρίσκεται στο Καμερούν και συγκεκριμένα στην πόλη Ντουάλα.

Δείτε φωτογραφίες από τις περιπλανήσεις στην Αφρική.