«Όχι τώρα, αλλά σε τέσσερα χρόνια;» Το σκεπτικό όσων προτείνουν Σιαδήμα για υποψήφιο δήμαρχο | dete

«Όχι τώρα, αλλά σε τέσσερα χρόνια;» Το σκεπτικό όσων προτείνουν Σιαδήμα για υποψήφιο δήμαρχο

O Βασίλης Σιαδήμας, τον οποίο ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ επιθυμεί με βάση όσα ακούγονται να δει υποψήφιο δήμαρχο Πατρέων, ανοίγει, ως πρόταση, τον κύκλο μιας συζήτησης που ίσως θα πρέπει κάποια στιγμή να απασχολήσει την τοπική Νέα Δημοκρατία, λένε στελέχη της, τα οποία υπεραμύνονται της θέσης Μαζαράκη και της προσπάθειάς του να προωθήσει στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο το 30χρονο στέλεχος της Ν.Δ.

Οι ίδιοι κύκλοι, «δείχνουν» την ένδεια στην πρόκριση προσώπου ικανού να διεκδικήσει από τα δεξιά με δυνατότητες και με ανανεωτικό τρόπο την παράταξη στις εκλογές του δήμου της Πάτρας και επισημαίνουν ότι κάποια στιγμή πρέπει να γίνει μια αρχή με το να ριχτούν στο παιχνίδι νέα στελέχη, τα οποία μπορούν εν πρώτοις να επιχειρήσουν απλώς σημαντικές καταγραφές, να ψηθούν δηλαδή στο χώρο και να τα βρει μπροστά της η παράταξη σε μέλλοντα χρόνο. Με λίγα λόγια κάνουν λόγο για ανάγκη ανανέωσης … κυττάρων στην τοπική Νέα Δημοκρατία με το βλέμμα προς το μέλλον.

Αυτό, το μέλλον, μπορεί να προσεγγιστεί μέσα από τις οργανώσεις της νεολαίας, λένε οι ίδιοι σχολιαστές και αυτές είναι η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, χώροι από τους οποίους προέρχεται ο Βασίλης Σιαδήμας, ο οποίος χαίρει πολύ μεγάλης επιρροής στους γαλάζιους νεολαίους, σε βαθμό που του αποδίδεται και ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας Μαζαράκη στις εσωκομματικές εκλογές.

«Αν δεν είναι τα πρόσωπα που προκρίνει η νεολαία, αυτά που πρέπει να προκρίνει και να δοκιμάσει η παράταξη σε δύσκολους ρόλους, ώστε να …προπονηθούν, τότε ποια;» λέει στις «7Μ» στέλεχος της ΝΟΔΕ το οποίο φέρνει ως παράδειγμα και τον Νίκο Κατσουγκράκη τον μοναδικό Αχαιό που εξελέγη στα νέα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Με λίγα λόγια, εντός του χώρου της Νέας Δημοκρατίας, πολλαπλασιάζονται οι φωνές που ισχυρίζονται ότι  δεδομένων των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί σε αυτοδιοικητικό επίπεδο Πάτρας και το αδιέξοδο που διαφαίνεται στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας,  ίσως θα πρέπει η συζήτηση να φύγει από την περιδίνηση της αναζήτησης προσώπου που θα ηγηθεί στην παρούσα φάση μιας προσπάθειας εξασφάλισης στήριξης από το χώρο (την οποία ο πρόεδρος του κόμματος, έχει δηλώσει ότι δεν θα δώσει σε δήμους εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης) και να γίνει αυτή η περίοδος σύγχυσης ευκαιρία για επένδυση στην επόμενη μέρα.

«Τι σημαίνει αυτό;» ρωτούν τα ίδια στελέχη. Και απαντούν ότι ο  Βασίλης Σιαδήμας ή όποιο άλλο νεαρό στέλεχος με τα δικά του χαρακτηριστικά, μπορεί να μην γίνει τώρα δήμαρχος, αλλά μπορεί να «ψηθεί» και να δημιουργήσει μια υποθήκη για να γίνει στο μέλλον. «Όχι τώρα, αλλά σε τέσσερα χρόνια;»

Γ. Κοντ.