Όταν ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας έλεγε για «ξεβράκωτες», lifestyle και λαϊκά | dete

Όταν ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας έλεγε για «ξεβράκωτες», lifestyle και λαϊκά

Η διάκριση έντεχνου και λαϊκού έχει γίνει πολύ συχνά μήλον της έριδος στους μουσικούς κύκλους. Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, που έφυγε απροσδόκητα στα 63 του, είχε τοποθετηθεί για το συγκεκριμένο θέμα σε μια συνέντευξή του το 2018 στην εκπομπή «Όλα καλά».

«Θα ρωτήσετε την Πάολα αν είναι λαϊκή τραγουδίστρια, εγώ δεν μπορώ να πω. Εγώ λαϊκούς θεωρώ τον π.χ. τον Καζαντζίδη. Όταν λέτε λαϊκά εννοείτε αυτό με τα λουλούδια και τα μωρά στο τραπέζι ξεβράκωτα μέχρι το πρωί. Αυτό δεν είναι λαϊκά, αυτός είναι ένας τρόπο διασκέδασης» είχε πει.

«Δεν έχω εμμονές ούτε με το lifestyle, ούτε με τα μπουζούκια, ούτε με τον τρόπο που διασκεδάζει ο κόσμος. Εγώ δεν διασκεδάζω έτσι. Δεν σημαίνει τίποτα αυτό…».

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας είχε τονίσει ότι «δεν υπάρχει κανένας λαϊκός με την έννοια τη λαϊκή. Ο Μπιθικώτσης δεν υπάρχει σήμερα».

«Δεν έχει να κάνει με λαϊκά και με μη λαϊκά, για να καταλαβαινόμαστε. Άλλο παραμύθι αυτό το θέμα του εμπορικού και του έντεχνου. Ξέρεις τι παραμύθι είναι αυτό; Ποιος είναι ο πιο έντεχνος τραγουδιστής αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα; Ποιος λαϊκός τραγουδιστής εμπορικός μπορεί να κάνει αυτά που κάνει ο Χαρούλης;», τόνισε ακόμη.