«Όσοι διώχνουν τους πρόσφυγες δεν είναι απλά ρατσιστές, μισούν τους φτωχούς όλου του κόσμου» | dete

«Όσοι διώχνουν τους πρόσφυγες δεν είναι απλά ρατσιστές, μισούν τους φτωχούς όλου του κόσμου»

Ανακοίνωση για τα γεγονότα με τις διαμαρτυρίες κατοίκων στα Βρασνά και την αποχώρηση των προσφύγων εξέδωσαν μέλη της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης, τονίζοντας πως «όσοι διώχνουν τους πρόσφυγες δεν είναι απλά ρατσιστές, μισούν τους φτωχούς όλου του κόσμου»

«Το βράδυ της Τρίτης 22/10, κάποιοι "αγανακτισμένοι κάτοικοι" των Βρασνών σχεδόν έστησαν οδοφράγματα για να μη φτάσουν τα λεωφορεία με τους πρόσφυγες από τη Σάμο στα ξενοδοχεία της περιοχής, όπου ήταν συμφωνημένο ότι θα φιλοξενούνταν. Το σχέδιό τους ήταν οργανωμένο από το πρωί της ίδιας ημέρας, αφού φρόντισαν με ντουντούκες να διαδώσουν το μήνυμα του σκοταδισμού και της μισαλλοδοξίας στην περιοχή. Κάτω από την πίεσή τους, οι ξενοδόχοι ακύρωσαν τις συμφωνίες τους με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και οι "αγανακτισμένοι" πολίτες πανηγύρισαν τη νίκη τους» αναφέρεται στην ανακοίνωση, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

«Εμείς, αντίθετα» συνεχίζει η ανακοίνωση, «θα σταθούμε, μαζί με αυτούς που κάποιοι τους έχουν μόνο για λάκκους, απέναντι στον ρατσισμό, το μίσος, το σκοταδισμό».