Έχετε μήνυμα από την Εφορία για να πληρώσετε! Τι περιμένει τους φορολογούμενους | dete

Έχετε μήνυμα από την Εφορία για να πληρώσετε! Τι περιμένει τους φορολογούμενους

Οι υπάλληλοι της συγκεκριμένης υπηρεσίας ξεκινούν να τηλεφωνούν σε όσους έχουν ακόμη και μικρά χρέη στην εφορία μέχρι και 500 ευρώ ενώ στο στόχαστρο μπαίνουν όσοι δεν έχουν υποβάλλει εμπρόθεσμα δηλώσεις ΦΠΑ ή  δήλωση φόρου μισθωτών υπηρεσιών ή άφησαν απλήρωτα ποσά ΦΠΑ ή φόρου εισοδήματοςΕΝΦΙΑ ή άλλων φόρων.

Η Ανεξάρτητη Αρχή επιδιώκει να περιορίσει τα φρέσκα χρέη που θα δημιουργηθούν μέσα στο έτος και θα προστεθούν στην τεράστια δεξαμενή των 104 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών. Για το λόγο αυτό εφαρμόζει την τακτική των τηλεφωνημάτων.  Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής οι φορολογούμενοι ακούνε τον εφοριακό να τους ενημερώνει για την οφειλή τους, ποιο είναι στο ποσό και στη συνέχεια την ερώτηση πότε και εάν προτίθενται να πληρώσουν. Ανάλογα με την απάντηση έρχεται και η συνέχεια.

Εάν ο φορολογούμενος αδυνατεί να πληρώσει ο υπάλληλος θα του υπενθυμίζει ότι υπάρχει και η πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων. Στο επόμενο διάστημα αναμένεται να τρέξει και η ρύθμιση των 120 δόσεων η οποία θα δώσει ανάσα στους οφειλέτες που θα υπαχθούν σε αυτή. Όσοι δεν πληρώσουν ή δεν ρυθμίσουν την οφειλή τους τότε θα βρεθούν αντιμέτωποι με αναγκαστικά μέτρα δηλαδή με δεσμεύσεις και κατασχέσειςτραπεζικών καταθέσεων και άλλων περιουσιακών στοιχείων.