Έρχονται και άλλοι πλειστηριασμοί στην Πάτρα – Κάλεσμα για… μέτωπο | dete

Έρχονται και άλλοι πλειστηριασμοί στην Πάτρα - Κάλεσμα για... μέτωπο

Το θέμα της πολύτεκνης μητέρας που πρόκειται να της γίνει έξωση και να χάσει το σπίτι της, παρά τις προσπάθειες που έγιναν από τον δήμο και τα μέλη των αλληλέγγυων ομάδων που έχουν συντάξει από κοινού ένα μέτωπο κατά των πλειστηριασμών, φέρνει στο προσκήνιο και πάλι ένα κοινωνικό ζήτημα που ταλανίζει και ταλαιπωρεί δεκάδες νοικοκυριά της Πάτρας και της Αχαΐας.

Η απόφαση του δικαστηρίου να δώσει παράταση τριών μηνών στην εν λόγω μητέρα, με τα τέσσερα παιδιά (το ένα εξ' αυτών είναι ΑμεΑ), δεν ικανοποιεί ασφαλώς ούτε την οικογένεια, ούτε την δημοτική αρχή που από την πρώτη στιγμή βγήκε μπροστά για αυτό το ζήτημα.

Το ζήτημα είναι ότι η οικογένεια αυτή δεν είναι μία μεμονωμένη περίπτωση. Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Υγείας Βίβιαν Σαμούρη, που έχει ασχοληθεί εδώ και αρκετά χρόνια με το θέμα των εξώσεων και των πλειστηριασμών, υπάρχουν πολλά τέτοια νοικοκυριά και οικογένειες της Πάτρας που ζουν καθημερινά με αυτόν τον εφιάλτη, φοβούμενοι από μέρα σε μέρα να χάσουν τα σπίτια τους από τις τράπεζες και τα δάνεια που είχαν πάρει τον καιρό των "παχιών αγελάδων".

Ακόμα και όταν αυτά τα σπίτια είναι η πρώτη τους κατοικία. Βλέπετε, πλέον δεν υπάρχουν "παράθυρα" προστασίας για την πρώτη κατοικία και τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Το ζήτημα είναι ότι πολλές από αυτές τις οικογένειες που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους από τις τράπεζες, επιλέγουν να ακολουθήσουν μόνες τους τον δρόμο προς τον Γολγοθά τους.

Για λόγους ταμπού και στερεοτύπων, φοβούμενοι το κοινωνικό στίγμα, δεν ενημερώνουν κανέναν για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν και σιγοσβήνουν κάθε μέρα, ελπίζοντας ότι δεν θα έρθει η σειρά τους για να τους πάρουν το σπίτι. Αυτή είναι η σκληρή αλήθεια που υπάρχει πίσω από τα κλειστές πόρτες.

Ο δήμος έχει ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι θα είναι στο πλευρό των ανθρώπων αυτών. Όμως τους καλεί να τον ενημερώσουν για να μπορέσει και αυτός να σταθεί με κάθε τρόπο δίπλα τους και να βοηθήσει όπως μπορεί από την πλευρά του. Ωστόσο, είναι ζήτημα καθαρά των πολιτών να συγκροτήσουν ένα κοινό μέτωπο σε συνεργασία με τον δήμο και τους υπόλοιπους φορείς για να δρα την κατάλληλη χρονική στιγμή. Πριν να είναι αργά.