Έρχεται ο Γιώργος Κιμούλης στην Πάτρα με το “Παγκάκι” | dete

Έρχεται ο Γιώργος Κιμούλης στην Πάτρα με το "Παγκάκι"

Στην Πάτρα μάθαμε πως θα έρθει για ένα διήμερο παραστάσεων ο γνωστός και καταξιωμένος πρωταγωνιστής Γιώργος Κιμούλης, ο οποίος γνωρίζει καλά την πόλη και από τη θητεία του ως καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ στα τέλη του ’90.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, o Γιώργος Κιμούλης θα έρθει στο Πάνθεον στη Δημ. Γούναρη με την παράσταση όπου παίζει και υπογράφει τη σκηνοθεσία «Το Παγκάκι» που αυτές τις μέρες και έως την Κυριακή 3/11 παρουσιάζεται στο Θέατρο Αμαλία στη Θεσσαλονίκη.

Ο συγκλονιστικός Γιώργος Κιμούλης σκηνοθετεί λοιπόν και πρωταγωνιστεί στη θεατρική παράσταση «Το Παγκάκι», ένα κωμικοτραγικό έργο του Αλεξάντερ Γκέλμα. Μαζί του στη σκηνή και η γνωστή ηθοποιός Φωτεινή Μπαξεβάνη.

Λίγα λόγια για το έργο:

Δύο άγνωστοι συναντιούνται σε ένα πάρκο και κάθονται στο ίδιο παγκάκι. Είναι όμως πραγματικά άγνωστοι; Μπορεί κάποτε να ήσαν κάτι άλλο; Είναι τυχαία αυτή η συνάντηση ή όχι;

Μήπως έχουν επινοήσει μία ζωή που δεν μπόρεσαν ποτέ να ζήσουν; Πρόκειται για μια κωμικοτραγική ιστορία δύο μοναχικών και απελπισμένων ανθρώπων, που θα μπορούσε να συμβεί παντού, σε κάθε χώρα, σε κάθε πόλη. Μία ιστορία που εγείρει ένα ιδιαίτερο σύγχρονο και βασανιστικό ερώτημα: μπορούν πλέον οι άνθρωποι να ζήσουν πραγματικά μαζί;

Κι αν ναι, πώς θα μπορούν να το επιτύχουν, αν συνεχώς κρύβει ο ένας απ’ τον άλλον αυτό που πραγματικά είναι;

*Ο Αλεξάντερ Γκέλμαν ένας από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς της της Ρωσίας. Το Παγκάκι γράφτηκε το 1983, πριν από την κατάρρευσή της Σοβιετικής Ένωσης, όταν η αυθαιρεσία και η διαφθορά κυριαρχούσαν. Έχει μεταφραστεί και παιχτεί σε πάρα πολλές χώρες.

Το πικρό του χιούμορ το κάνει διαχρονικό και κωμικοτραγικά επίκαιρο.

Σκηνοθεσία – Διασκευή – Διαμόρφωση χώρου: Γιώργος Κιμούλης

Μετάφραση: Νίκος Κάμτσης

Κοστούμια: Σοφία Νικολαΐδη

Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου

Βοηθός σκηνοθέτη: Στάθης Παναγιωτίδης

Παίζουν οι: Γιώργος Κιμούλης, Φωτεινή Μπαξεβάνη.