Έρχεται και πάλι στην Πάτρα ο Σουηδός μουσικός Erland Hildén | dete

Έρχεται και πάλι στην Πάτρα ο Σουηδός μουσικός Erland Hildén

Ο Σουηδός μουσικός Erland Hildén, οργανοπαίκτης και διευθυντής χορωδίας στην Örgryte, εκκλησία του Γκέτεμποργκ, από το 1998, έχει ξαναέρθει στη χώρα μας και στην Πάτρα.

Την προσεχή Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019 όπως είδαμε σε σχετική αφίσα θα βρίσκεται στον Καθολικό ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου στην οδό Μαιζώνος 81 και θα δώσει στις 20.00 το βράδυ ένα ρεσιτάλ εκκλησιαστικού οργάνου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Ο Erland Hildén έχει σπουδάσει στην Αρβίκα Σουηδίας (Διδασκαλία της μουσικής), στην Στοκχόλμη (Εκκλησιαστικός Μουσικός), στο Γκέτεμποργκ (Παιδαγωγός Χορωδίας) και στο Πύθειο Σουηδίας (Master Εκκλησιαστικού Οργανοπαίκτη Κονσέρτων).

Ο βασικός του δάσκαλος είναι ο φημισμένος Hans-Ola Ericson. Έχει ακόμα υπάρξει μεταπτυχιακός μαθητής σημαντικών δασκάλων όπως οι Harald Vogel, Hans Fagius, Kevin Boyer, Jon Laukvik και ο Bernard Haas.

Κάθε χρόνο διευθύνει μεγάλα εκκλησιαστικά Ορατόρια όπως το «Το πάθος του Ιωάννη» του Μπαχ, το «Ρέκβιεμ» του Brahms, το «Ρέκβιεμ» του Μότσαρτ κ.α., ενώ ως συνθέτης έχει γράψει πάνω από 60 έργα. Έχει εμφανιστεί στην Αθήνα, στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου στην οδό Φιλελλήνων 27, στο Σύνταγμα.