Ένταση στη δίκη του πατροκτόνου στην Πάτρα – Στη πλευρό του η τοπική κοινωνία | dete

Ένταση στη δίκη του πατροκτόνου στην Πάτρα - Στη πλευρό του η τοπική κοινωνία

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας συνεχίστηκε σήμερα η δίκη του 27χρονου από τις Βολίμες Ζακύνθου, ο οποίος ομολόγησε ότι σκότωσε τον πατέρα του – συνταξιούχο ταχυδρόμο, τον Μάιο του 2018.

Ο 27χρονος πατροκτόνος, όπως υποστηρίζει, προχώρησε στο έγκλημα, για να γλιτώσει τα δύο μικρότερα αδέλφια του από την κακοποίηση.

Πλήθος κόσμου βρισκόταν και σήμερα έξω από τα δικαστήρια. «Αθώος» φώναζαν και τον χειροκροτούσαν, κατά την είσοδό του στο δικαστικό μέγαρο. Η μητέρα του και πάλι τον χαιρέτησε με μια σφιχτή αγκαλιά.

Όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος του STAR, Γιώτα Κηπουρού στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», στην προηγούμενη συνεδρίαση είχε καταθέσει ο πρώην δήμαρχος Ελατιών, ο οποίος είπε ότι μετά από καταγγελία που δέχτηκαν στο δήμο, δύο εργαζόμενες από τη δομή «Βοήθεια στο σπίτι», πήγαν στο σπίτι του θύματος κι εκεί διαπίστωσαν ότι το θύμα είχε δεμένα τα δύο μικρά του παιδιά σε μια κολώνα στο ημιυπόγειο του σπιτιού.

Σήμερα, η κοινωνική λειτουργός, η οποία είναι υπεύθυνη της δομή του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» ισχυρίστηκε ότι «υπηρεσιακώς καμία εργαζόμενη από τη δομή δεν επισκέφθηκε ποτέ το σπίτι του θύματος, ούτε έλαβε γνώση για κάποια κακοποίηση». Τα λεγόμενά της προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του κ. Ταουξή, συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου.

Την ίδια ώρα, δύο ανώνυμες τηλεφωνικές καταγγελίες υπάρχουν στο «Χαμόγελο του Παιδιού» το 2009 και το 2017 και αφορούν στο θύμα και στην κακοποίηση εις βάρος των δύο μικρότερων παιδιών του.