Ένταση στη δίκη για τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου – Η οργή των συγγενών για τον βασικό κατηγορούμενο | dete

Ένταση στη δίκη για τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου - Η οργή των συγγενών για τον βασικό κατηγορούμενο

Σε κλίμα έντασης συνεχίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία του Μάριο Παπαγεωργίου, τον Αύγουστο του 2012, καθώς ο βασικός κατηγορούμενος και φερόμενος ως εγκέφαλος της συμμορίας που απήγαγε τον αδικοχαμένο 26χρονο, επικαλέστηκε ασθένεια για να μην απολογηθεί.

Η ενέργεια του 76χρονου, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια σε πρώτο βαθμό, προκάλεσε την οργή της μητέρας και των συγγενών του αδικοχαμένου Μάριου, οι οποίοι βρέθηκαν από νωρίς χθες το πρωί έξω από το Εφετείο κρατώντας πανό διαμαρτυρίας. Όπως δήλωσαν χαρακτηριστικά, είναι εξοργισμένοι καθώς ήλπιζαν πως έστω και την ύστατη στιγμή ο κατηγορούμενος θα μετάνιωνε και θα αποκάλυπτε πού βρίσκεται θαμμένος ο άτυχος οπτομέτρης, προκειμένου να γίνει η κηδεία του.

Η ένταση άρχισε να εξαπλώνεται στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, όταν κατά την έναρξη της συνεδρίασης προσκομίστηκε στο δικαστήριο ένα έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο ο επί χρόνια “φίλος” της οικογένειας του άτυχου Μάριου δεν μπορούσε να παραστεί στη δίκη λόγω ασθένειας. Αυτό προκάλεσε τον εκνευρισμό της προέδρου έδρας, η οποία έκανε λόγο για προσχηματική δικαιολογία εκ μέρους του 76χρονου, προκειμένου να μην απολογηθεί.

Έτσι, διέταξε τη βίαιη προσαγωγή του κατηγορουμένου, ο οποίος πράγματι εμφανίστηκε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, αλλά δήλωσε απλώς πως δεν είναι σε θέση να απολογηθεί. Όπως υποστήριξε ενώπιον του δικαστηρίου, εξετάστηκε από γιατρούς που βεβαίωσαν πως εκείνη τη στιγμή δεν ήταν σε θέση να καταθέσει όσα γνωρίζει για την απαγωγή και τη δολοφονία του 26χρονου. Μάλιστα, πρόσθεσε πως τρέμουν τα χέρια του και έχει πάρει χάπια. Ύστερα από αυτό η δίκη συνεχίστηκε με τις απολογίες των άλλων δύο συγκατηγορουμένων του, που κάθονται στο εδώλιο για την απόπειρα απαγωγής της μητέρας του Μάριου.

“Είμαστε όλοι εξοργισμένοι γιατί δεν σέβεται τίποτα ο κατηγορούμενος. Παίζει με τον πόνο μας, ειδικά της Βαρβάρας που ζούσε μόνο για αυτό το παιδί. Άλλες φορές ερχόταν κουστουμαρισμένος και τώρα τρέμει. Ας τον κρίνει ο Θεός”, δήλωσε, μεταξύ άλλων, η θεία του άτυχου Μάριου, Στέλλα Μαρμαρινού, μιλώντας στην εκπομπή του STAR ‘Αλήθειες με τη Ζήνα’.