Ένοχος με αναστολή της ποινής, ο δάσκαλος που κατηγορήθηκε για αποπλάνηση μαθητριών! ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΤΟΥ | dete

Ένοχος με αναστολή της ποινής, ο δάσκαλος που κατηγορήθηκε για αποπλάνηση μαθητριών! ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΤΟΥ

Σε δυόμιση  χρόνια φυλάκιση με αναστολή (επί της τριετίας) καταδικάστηκε ο 56χρονος δάσκαλος, από την Ζάκυνθο, που πέρασε την πόρτα των δικαστηρίων της Πάτρας και κάθισε στο εδώλιο του κατηγορούμενου αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της αποπλάνησης εννέα ανήλικων μαθητριών του.

Ο 56χρονος κρίθηκε αθώος για τις επτά περιπτώσεις και ένοχος- κατά πλειοψηφία- για την περίπτωση δύο μικρών κοριτσιών (είναι αδελφές) το 2015 και το 2017.

Το δικαστήριο αποφάσισε την μετατροπή της ποινής από αποπλάνηση και ασέλγεια σε προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ενώ αναγνώρισε στον 56χρονο το ελαφρυντικό του πρότερου έννομου βίου.

Ο 56χρονος έχοντας μείνει προφυλακισμένος για 13 μήνες, σήμερα θα επιστρέψει στο σπίτι του.

Στην πρόταση του ο εισαγγελέας πρότεινε ποινή για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια με βάναυση προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας (δεν αποδεικνύεται τέλεση γενετήσιων πράξεων) που τιμωρείται ως πλημμέλημα.

«Το μικτό δικαστήριο της Πάτρας αποδόμησε την κακουργηματική κατηγορία. Προσδοκούμε στο Εφετείο να έχουμε και την απαλοιφή της πλημμεληματικής διάστασης της κατηγορίας» δήλωσε ο δικηγόρος Παναγιώτης Κοραντζόπουλος.

«Αποδόθηκε δικαιοσύνη και αποδόθηκε και η κοινωνική ειρήνευση που επιθυμούμε  όσοι μετέχουμε σε αυτή τη διαδικασία απονομής της δικαιοσύνης» δικηγόρος Βάσω Πανταζή.

Το χρονικό της ιστορίας

Πρόκειται για μία υπόθεση του συγκλόνισε το νησί  τον Σεπτέμβριο του 2018 όταν γονείς του Δημοτικού Σχολείου στο οποίο δίδασκε ο κατηγορούμενος, κατήγγειλαν στον Διευθυντή ότι τα παιδιά τους έχουν πέσει θύματα σε πράξεις ασέλγειας από τον 56χρονο ενώ ο δάσκαλος που εκείνη τη χρόνια θα συνταξιοδοτούνταν, παραμένει προφυλακισμένος εδώ και 13 μήνες.

Πιο συγκεκριμένα ο δάσκαλος κατηγορείται ότι χάιδευε μαθήτριες στην πλάτη, στα οπίσθια, στο εσωτερικό των μοιρών αλλά και κάτω από την μπλούζα.

 

 

«Ήθελε να με εκδικηθεί γιατί δεν ανταποκρίθηκα στο ερωτικό της κάλεσμα»

Η απολογία του 56χρονου δασκάλου

Ο κατηγορούμενος- που δήλωσε ταραγμένος και συγκινημένος- έκανε λόγο για προσωπικό μένος της μητέρας των δύο κοριτσιών 9 οι δύο περιπώσεις για τις οποίες τελικά καταδικάστηκε) προς το πρόσωπο του και ανέφερε ότι ήθελε να τον εκδικηθεί. Πιο συγκεκριμένα όταν ρωτήθηκε από την έδρα για τον λόγο που είχε η μητέρα των ανήλικων κοριτσιών για τον εκδικηθεί, απάντησε ότι εκείνος δεν ανταποκρίθηκε στο «ερωτικό της κάλεσμα».

Ανέφερε μάλιστα ότι από τον Νοέμβριο εκείνης της σχολικής χρονιάς είχε εκδηλώσει το ερωτικό της ενδιαφέρον, λέγοντας μάλιστα ότι ερχόταν στις συναντήσεις με τους γονείς προκλητικά ντυμένη και ότι προσπαθούσε να έχουν σε ανύποπτο χρόνο και κατ΄ιδίαν συναντήσεις.

«Μου τη φύλαγε γιατί δεν της έδωσα ρόλο στο θεατρικό έργο που ανεβάσαμε»

«Τα αγγίγματα ήταν στο πλαίσιο της ενθάρρυνσης. Δεν σκεφτόμουν κάτι άλλο. Η αγωνιά μου για το κάθε παιδί είναι να εξελιχθεί μαθησιακά.

Είναι ψέματα ότι έβαζα τα χέρια μου στο εσωτερικό των μοιρών» ανέφερε ο δάσκαλος στην απολογία του.

Σχολιάζοντας την κατάθεση μαθητή ο οποίος υποστήριζε σε κατάθεση του αυτά για τα οποία κατηγορείται ο 56χρονος δάσκαλος, ανέφερε ότι αιτία για τα όσα ανέφερε ήταν ο ανταγωνισμός που είχε προς το πρόσωπο του. Γενικότερα σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο 56χρονος, μαθητές του σχολείου υποστήριξαν στις καταθέσεις του τις κατηγορίες που τον βαραίνουν λόγω πικρίας που μπορεί να είχαν από εκείνον κατά τη σχολική χρονιά.

«Μου τη φύλαγε γιατί δεν της έδωσα ρόλο στο θεατρικό έργο που ανεβάσαμε» ανέφερε χαρακτηριστικά για μία περίπτωση.

Σοκάρουν όσα είπαν τα παιδιά σε ψυχολόγο και ανακριτή

Σύμφωνα με όσα υποστήριζαν μαθητές του σχολείου, ήταν δυσαρεστημένα με τα αγγίγματα του δασκάλου.

«Δεν μας αρέσει καθόλου που ο δάσκαλος θέλει να λέμε δίπλα του το μάθημα και μας ακουμπάει» ανέφερε κάποιο παιδί ενώ σύμφωνα με όσα ακούστηκαν οι μαθητές προσπαθούσαν να τον αποφύγουν.

Αξίζει να σημειωθούν και δύο σχόλια μαθητών στο άκουσμα της είδησης της φυλάκισης του δασκάλου.

«Πολλοί το περίμεναν αυτό» και «Καλά είναι εκεί που είναι» ανέφεραν.

«Ήταν πάντα κοντά στα παιδιά και γι΄ αυτό έπεσε θύμα αυτής της ιστορίας»

Στο πλευρό του οι συνάδελφοί του

Ενώπιων του δικαστηρίου κατέθεσαν- πολλές φορές συγκινημένοι- αρκετοί συνάδελφοι του δασκάλου οι οποίοι υποστήριξαν ότι ποτέ δεν είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα και που πρόσεχε τους μαθητές τους. Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσαν ήταν ένας φύλακας γι΄ αυτούς και ποτέ δεν είχε ακουστεί ποτέ τίποτα αρνητικό για τον 56χρονο χαρακτηρίζοντας τον μάλιστα ως έναν ηθικότατο άνθρωπο που δεν είχε ποτέ ανάρμοστη συμπεριφορά.

«Ήταν πάντα κοντά στα παιδιά και γι΄ αυτό έπεσε θύμα αυτής της ιστορίας» ανέφερε χαρακτηριστικά κάποιος συνάδελφος του 56χρονου ενώ  ένας άλλος δήλωσε απόλυτα σίγουρος για την αθωότητα του.