Ένα μαγικό ταξίδι από την Βομβάη στη Πάτρα! Ο… ερωτευμένος με την σκηνοθεσία, Karan Prasher, παρουσιάζεται! | dete

Ένα μαγικό ταξίδι από την Βομβάη στη Πάτρα! Ο... ερωτευμένος με την σκηνοθεσία, Karan Prasher, παρουσιάζεται!

 

 

 

Της Βίκυς Μαυρομάτη

 

 

"Μια σκέψη. Χαμένος, αλλά συγκεντρωμένος, δεν ξέρει που θα πάει αλλά ξέρει ότι κάπου θα φθάσει…". Έτσι μας παρουσιάζεται ως χαρακτήρας ο Karan Prasher. Ένας νέος άνθρωπος με προβληματισμούς και σκέψεις που δεν ήθελε να τις κρατήσει για τον εαυτό του, έχει καταφέρει να "παντρέψει" τις δύο του αγάπες και να μεγαλουργεί και φυσικά να αφυπνίζει. Ο λόγος για την σκηνοθεσία και την Πάτρα! Οι ιστορίες του νεαρού Ινδού youtuber που ζει και μεγαλώνει στην Πάτρα τα τελευταία χρόνια "ζωντανεύουν" στους δρόμους της πόλης, τα ερωτηματικά παίρνουν μορφή και ο Karan προχωράει με σταθερά βήματα. Μπορεί να μην έχει αποφασίσει ακόμα προορισμό αλλά είναι σίγουρος πως υπάρχει μόνο μια διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσει... αυτή που ανοίγεται μπροστά του. Ο ίδιος "ξετυλίγει " το κουβάρι της ζωής του, εξηγεί την αγάπη του για τη σκηνοθεσία και μας παρουσιάζει τους στόχους και τα όνειρά του!

 

"ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΟΣ" ΣΕ ΔΥΟ  ΚΟΥΛΤΟΥΡΕΣ

Από μικρός μεγάλωσε με ινδική κουλτούρα και πολιτισμό, μαθαίνοντας την ιστορία της χώρας που τον γέννησε. Σε ηλικία όμως 8 ετών ήρθε στην Ελλάδα, γνώρισε την Πάτρα και την ερωτεύτηκε! "Μεγαλώνοντας κατάλαβα καλύτερα τα πράγματα και στην Ινδία αλλά και στην Ελλάδα και αυτό τώρα με βοηθάει να επικοινωνώ εύκολα και να γνωρίζω πολλούς ανθρώπους. Είναι ένα κλειδί για μένα ας πούμε. Μου έδωσαν την δύναμη να γνωρίσω την αρχαία τραγωδία, τον Όμηρο, τον Ευριπίδη", δηλώνει ο ίδιος εξηγώντας πως μόνο τυχερός μπορεί να νιώθει που έχει την δυνατότητα να μάθει άλλη μια χώρα η οποία έπαιξε σημαντικό ρόλο στην μετέπειτα ζωή του. Δύο διαφορετικοί πολιτισμοί, δύο κουλτούρες και δύο διαφορετικές γλώσσες κατάφεραν να διευρύνουν τους ορίζοντές του δίνοντάς του πιο εύκολα το εισιτήριο για την δημιουργία.

 

H ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

Ο Karan Prasher σπουδάζει Διοίκηση Επιχειρήσεων, κάτι με το οποίο θα ήθελε να ασχοληθεί στο μέλλον. Συνειδητή επιλογή του να μην σπουδάσει σκηνοθεσία. "Ήθελα και θέλω να την ανακαλύψω μόνος μου, με ανθρώπους που θα μου φέρει η ζωή. Αλλά ήταν κάτι που το ήθελα από μικρός. Η ομαδικότητα που υπάρχει σε μια παραγωγή ταινίας... δεν ξέρω αν υπάρχει σε κάτι άλλο που να συνδέει τόσες τέχνες μαζί. Μουσικοί, σκηνοθέτες, χορευτές, μηχανικοί, ζωγράφοι και άλλοι πολλοί", αναφέρει ο ίδιος προσθέτοντας πως τίποτα δεν είναι τυχαίο. Όλα ξεκινάνε από μία σκέψη που κάνει ο άνθρωπος είτε με τον εαυτό του, είτε με άλλους. Όπως ο ποιητής γράφει επειδή σκέφτηκε κάτι, έτσι και η σκηνοθεσία δημιουργεί ένα κόσμο, σαν και αυτόν που ζούμε αλλά με τα στοιχεία του σκηνοθέτη, επειδή σκέφτηκε. Αυτό ακριβώς είναι η σκηνοθεσία για τον Karan.

 

"ΣΟΣΙΑΛ"

Η δεύτερη ταινία του Karan φέρει το όνομα "ΣΟΣΙΑΛ" και ήταν αυτή που προβλήθηκε και στο 8ο φεστιβάλ ψηφιακού κινηματογράφου. Ύστερα από την πρώτη ταινία, το "Wait for it..." το "ΣΟΣΙΑΛ" καταφέρει να "συστήσει" τον Karan στο κοινό λίγο καλύτερα. Πρόκειται για την  ιστορία πολλών νέων κοριτσιών που είχαν ζήσει παρόμοια πράγματα. Του έστειλαν προσωπικά μηνύματα, λέγοντας την ιστορία τους. Ξεπέρασε τις 14 χιλιάδες προβολές. Κάτι το οποίο όμως δεν καθησυχάζει τον Karan. "Ας μην λέμε τα καλά μόνο, σκηνοθετικά και τεχνικά είχε ελλείψεις αλλά μέσα από τα λάθη μας μαθαίνουμε και μάθαμε αρκετά πράγματα", αναφέρει ο ίδιος τονίζοντας πως η εξέλιξη και η επικοινωνία με τον κόσμο είναι οι κυριότεροι στόχοι του. "Είναι κάποια πράγματα που τα σκέφτομαι είτε ονειρεύομαι και τα θέλω πολύ, τα όνειρα που δεν πραγματοποιήθηκαν ή δεν θα πραγματοποιηθούν, αυτά θέλω να αφήσω στις ταινίες μου. Και να το νιώσει ο θεατής, να μπει σε εκείνο τον  κόσμο", προσθέτει

 

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Στόχοι και όνειρα για το μέλλον φυσικά υπάρχουν αλλά ο ίδιος προτιμάει να τα κρατήσει στο μυαλό του και φυσικά στην καρδιά του. "Πιστεύω πως η δουλειά αυτή δεν θέλει βιασύνη. Ευτυχώς που βρήκα ανθρώπους γύρω μου που με φρενάρουν όταν βιάζομαι και αρχίζω να τρέχω", δηλώνει λέγοντας πως όλα θα γίνουν όταν θα έρθει η ώρα τους. Προς το παρόν, εδώ και έξι μήνες μαθαίνουμε πως δουλεύει σε κάποια πρότζεκτς με σκοπό ίσως να σταλούν σε φεστιβάλ. Θέλουν χρόνο όμως, γιατί όπως άλλωστε ανέφερε και ο ίδιος ζούμε σε μια πόλη, η οποία δεν σου δίνει απεριόριστες δυνατότητες στον τομέα του κινηματογράφου, άρα πρέπει ο  Karan και η ομάδα του να το δημιουργήσουν. "Όνειρα είναι καλά να κάνουμε, κάποιος κάνει μεγάλα και κάποιος μικρά. Δεν πραγματοποιούνται όλα, η προσπάθεια όμως συνεχίζεται όσο αντέχει ο οργανισμός", ολοκληρώνει ο Karan αφήνωντας υπόσχεση πως δεν αργεί η στιγμή που θα θαυμάσουμε κι άλλο εγχείρημά του...