Ένα μίνι ντοκιμαντέρ στο εσωτερικό του Εργοστασίου Τέχνης στην Πάτρα | dete

Ένα μίνι ντοκιμαντέρ στο εσωτερικό του Εργοστασίου Τέχνης στην Πάτρα

Ενα ενδιαφέρον μίνι ντοκιμαντέρ δημιούργησε ο Πάνος Κορδάς για το Εργοστάσιο Τέχνης στην Πάτρα.

Πρόκειται για τον νεαρό Πατρινό σκηνοθέτη, γιο του αντιδημάρχου Χρήστου Κορδά, που έχοντας σπουδάσει σκηνοθεσία σε Αγγλία και Αμερική, αποφάσισε να κάνει μία δουλειά που να αφορά την Πάτρα.

Η κάμερα του Πάνου Κορδά απαθανατίζει την επίσκεψη του Χρήστου Κορδά και του Δημήτρη Αϊβαλή (σύμβουλος του δημάρχου σε τεχνικά θέματα) στο εσωτερικό του Εργοστασίου Τέχνης. Ο ίδιος γράφει λίγα λόγια για το μίνι αυτό ντοκιμαντέρ.

"Το “Εργοστάσιο Tέχνης” είναι το μεγαλύτερο θέατρο της Πάτρας. Παρά το μέγεθος του, έχει σβηστεί από την κοινή μας μνήμη. Οι λόγοι της λεηλασίας και καταστροφής του τίθενται προς διερεύνηση.

Tον Απρίλη του 2018 ακολούθησα τον Χρήστο Κορδά και τον Δημήτρη Αϊβαλή όταν επισκέφθηκαν το “Εργοστάσιο Tέχνης” για μια τελευταία φορά πριν ολοκληρωθεί η μελέτη ανακατασκευής του κτιρίου. Τον Δεκέμβρη του 2018 το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας ενέκρινε τη μελέτη για την επισκευή και την ενίσχυση του “Εργοστάσιου Τέχνης”. Το έργο θα κοστίσει 1.800.000 ευρώ. (Το αρχικό κόστος κατασκευής του θεάτρου ήταν περίπου 1,5 εκ)". 

Δείτε το:

είτε το: