Έλεγχοι στα λούνα παρκ της Αχαΐας | dete

Έλεγχοι στα λούνα παρκ της Αχαΐας

 

Το νέο τραγικό δυστύχημα σε λούνα παρκ του Βόλου, με τραγικό αποτέλεσμα το θάνατο 13χρονης,  εγείρει πολλά και σημαντικά ερωτήματα για την λειτουργία ανάλογων εγκαταστάσεων και στην περιοχή μας.

Στην Πάτρα, συχνά-πυκνά, εγκαθίστανται λούνα-παρκ, είτε για να «συμπληρώσουν» διάφορες εκδηλώσεις, όπως το καρναβάλι, είτε για μετά από άδεια για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Οι κανόνες ασφάλειας σε λούνα πάρκ και παιδότοπους είχαν τεθεί πριν το ατύχημα στο Ελληνικό το 2014, με το θάνατο ενός ακόμη νέου παιδιού, ενώ και στη Βουλή, κατά καιρούς έχουν κατατεθεί σχετικές ερωτήσεις.

Σε πολλές περιπτώσεις,  οι κανόνες ασφαλείας γίνονται ακόμη πιο ελαστικοί, χωρίς κανένας να γνωρίζει  εάν υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο λειτουργίας με τους αναγκαίους κανόνες, πολύ δε περισσότερο, εάν όλες αυτές οι εγκαταστάσεις, πριν παραδοθούν για χρήση εάν υπόκεινται σε τελικό έλεγχο από τις αρμόδιες (για την αδειοδότηση τους) υπηρεσίες, ώστε να πάρουν το «πράσινο φως» και  τα παιδιά να είναι ασφαλή. Να θυμίσουμε ότι πρόπερυσι είχαμε ατύχημα και σε λούνα παρκ στα Σελιανίτικα, ευτυχώς όμως όχι με μοιραία κατάληξη.