«Άδειασμα» με το «καλημέρα» στον Γκοτσόπουλο – Για επιπλέον υποψηφιότητα μιλάει ο Μαζαράκης | dete

«Άδειασμα» με το «καλημέρα» στον Γκοτσόπουλο - Για επιπλέον υποψηφιότητα μιλάει ο Μαζαράκης

Σε άδειασμα και μάλιστα… μεγαλόπρεπο του Ηλία Γκοτσόπουλου, προχώρησε με το «καλημέρα» ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αχαΐας Ανδρέας Μαζαράκης μιλώντας στον MAX FM.

Όχι μόνο είπε ότι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού δεν υπάρχουν χρίσματα και στηρίξεις, κάνοντας μάλιστα και αναφορά στον Πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά  ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε ότι ετοιμάζει νέο υποψήφιο, προφανώς, κάποιον που τον θεωρεί ημέτερο και άρα ικανότερο να εκπροσωπήσει το χώρο από τον Ηλία Γκοτσόπουλο, διαιωνίζοντας με αυτό τον τρόπο τη διάσταση με την παράταξη «Νέα Πόλη» ανεξαρτήτως επικεφαλής .

Μάλιστα ο κ. Μαζαράκης αρνήθηκε κατά σύστημα και παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Κογκόλη να απαντήσει αν σε περίπτωση που δεν υπάρξει άλλος υποψήφιος από αυτό το χώρο θα στηρίξει  τον κ. Γκοτσόπουλο, αφήνοντας να εννοηθεί, πως «ούτε με σφαίρες», όπως λέει ο λαός.

 

 

«ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟ»

 

«Ο δρόμος και ο χρόνος για τους δήμους είναι μακρύς ακόμα» είπε ο κ. Μαζαράκης. «Ο καθένας μπορεί να κατέβει. Η Νέα Δημοκρατία, όπως πρόσφατα τόνισε ο Κυριάκος ο Μητσοτάκης και στο συνέδριο, ούτε καν στήριξη  δεν θα δώσει στους δήμους αν εξαιρέσουμε την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Από εκεί και πέρα ο καθένας κάνει την προσπάθειά του και απευθύνεται κυρίως στην κοινωνία. Η κοινωνία είναι εκείνη που θα τους αφουγκραστεί και εκείνη που θα κρίνει. Αλλά, κρατήστε το αυτό που θα σας πω, δεν έχει κλείσει ακόμη ο κύκλος των υποψηφίων για τον δήμο της Πάτρας. Ας περιμένουμε» είπε ο κ. Μαζαράκης και συμπλήρωσε: «Υπάρχει ο κ. Πελετίδης που έχει μια δυναμική, η κοινωνία αναζητεί μια άλλη υποψηφιότητα που να έχει το σθένος, να έχει τη δυναμική, να έχει τη βαρύτητα να αντιπαρατεθεί στον Κώστα Πελετίδη».

Και το πήγε και πάρα πέρα ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ. «Τα τοπικά προβλήματα, - είπε- δεν έχουν πρόσημο αριστερό, δεξιό ή κεντρώο. Οι πολίτες αναζητούν λύσεις στα προβλήματά τους. Σε αυτόν που θα είναι πειστικός θα δοθεί η ευκαιρία. Και όσον αφορά τον πολιτικό φορέα που εγώ εκπροσωπώ, η δική μου αίσθηση είναι- και κρατήστε το αυτό- ότι δεν θα υπάρξει  επίσημη στήριξη σε κάποιον. Όταν μπει η νέα χρονιά και φύγει αυτή η καταραμένη χρονιά, το 2018,  και κατακάτσει ο αχός και κατακάτσει η σκόνη, και δούμε το τοπίο πως θα έχει δημιουργηθεί και δούμε αν αυτοί που έχουν δηλώσει πρόθεση αν θα την πάνε μέχρι τέλους, θα αποφασίσει ο καθένας τι δρόμο πρέπει να περπατήσει».

Ο κ. Μαζαράκης ήταν σαφής: «Στήριξη δεν θα υπάρξει». Κατά τα άλλα, «περιμένετε να δούμε».

Πάντως οι ακροατές έμειναν μια εύλογη απορία. Για ποιο λόγο ο κ. Μαζαράκης θεωρεί το 2018 καταραμένη χρονιά;

 

 ΠΕΡΙ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

 

Οι δηλώσεις του Προέδρου της ΝΟΔΕ, έρχονται σε αντιδιαστολή με όσα υποσχέθηκε ο κ. Γκοτσόπουλος στη σύσκεψη της παράταξης «Νέα Πόλη» περί συμφωνίας για στήριξη από τη Νέα Δημοκρατία. Με βάση τις εκτιμήσεις του, θα υπάρξει και άλλη υποψηφιότητα από τον ίδιο χώρο, ο οποίος σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο… τριχοτομείται, αν λάβουμε υπόψιν και την υποψηφιότητα του Σπύρου Πολίτη.

Eκτιμάται  πάντως και από άλλα στελέχη της Ν.Δ. ότι η ομάδα Μαζαράκη θα επιμείνει να κατεβάσει δική της υποψηφιότητα, όπως έκανε και στο Επιμελητήριο.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ FACEBOOK ΓΙΑ ΤΟΝ … ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟ

 

Αίσθηση προκαλούν και τα σχόλια που αναρτήθηκαν στο fb σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα στην παράταξη «Νέα Πόλη».

«ΓΡΗΓΟΡΗ..... ΟΛΑ ΔΕΞΙΑ ΣΟΥ ΠΑΝΕ ....ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΦΙΛΕ !!!!!ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ !!!!!!!» έγραψε ο Σταύρος Κάτσενος από το χώρο της Ν.Δ, με σαφή αναφορά στο Γρηγόρη Αλεξόπουλο που μια μεγάλη μερίδα της Ν.Δ. θεωρεί ως τον μόνο που μπορεί να «χτυπήσει» στο β΄γύρο τον Κώστα Πελετίδη.

Όσο για τον Ηλία Γρηγόρη από τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτός ήταν πιο… περιγραφικός. Η ανάρτησή του είχε ως εξής:

«ΑΠΟΨΗ.....Μ΄ αρέσει η ΝΔ της ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΤΡΕΩΝ!... Αποσύρει το καλό της χαρτί Κώστα Χριστόπουλο και στη θέση του βάζει εναν ελαχίστης αναγνωρισιμότητας , τον Ηλια Γκοτσόπουλο....ΕΤΣΙ.....Θα εμφανιστεί άμεσα ...τα επόμενα 24ωρα.. και υποψήφιος, ο νυν αντιπεριφερειάρχης ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος...ΤΟΥ ΧΡΙΣΜΑΤΟΣ ΦΩΦΗΣ-ΚΙΝΑΛ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΓΜΕΝΟΣ στρατηγικά με τον Κούλη συγκυβέρνηση ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.... Έτσι με την υποψηφιότητα Γκοτσόπουλου, ανοίγει ο δρόμος ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ για την στήριξη Αλεξόπουλου από ένα μεγάλο μέρος της Νέας Δημοκρατίας..... Πιστεύω οι προοδευτικοί πολίτες της Πάτρας θα εννοήσουν το σχέδιο που παίζεται στο Δήμο Πατρέων και θα ακυρώσουν τα σχέδια Αλεξόπουλου-μέρους του ΚΙΝΑΛ-μέρους της Νέας Δημοκρατίας, ψηφίζοντας την υποψηφιότητα ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΩΡΟΥ!..... ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ....».