Τόσκας: Δεν προέκυψε σχεδιασμός επίθεσης για τα πολιτικά πρόσωπα από τις σημειώσεις της Ρούπα

Την αποκάλυψη ότι δεν προκύπτει σχεδιασμός επίθεσης εναντίον πολιτικών προσώπων από τις σημειώσεις της Πόλας Ρούπα έκανε σήμερα στον Real Fm ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Όπως τόνισε:

Τα συγκεκριμένα ονόματα βρέθηκαν σε σημειώσεις ή σε χαρτάκια της Ρούπα. Σε κάποιες περιπτώσεις υπήρχαν κάποιοι αριθμοί αυτοκινήτων ή κάποιες διευθύνσεις οι οποίες πολλές ήταν και παλιές, χωρίς επιχειρησιακά σχέδια ή άλλες σημειώσεις που να δημιουργούν ανησυχίες για κάτι ευρύτερο. Αυτή είναι η πραγματική διάσταση. Δεν προκύπτει κάποιος σχεδιασμός ή κάποια προετοιμασία ενέργειας και αυτά τα πολιτικά πρόσωπα έχουν ενημερωθεί.

Επίσης, στο ερώτημα πόσο αισιόδοξος μπορεί να είναι ότι από αυτά που προέκυψαν μετά την έρευνα μπορεί να έχουμε και συνέχεια στις επιτυχίες των αρχών ασφαλείας, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε ότι «και η ίδια η σύλληψη του συγκεκριμένου ατόμου είναι πολύ σημαντικό γεγονός, μεγάλη επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας και από τη σύλληψη αυτή, η οποία έγινε με πολύ συστηματικό τρόπο, με πολύ οργανωμένο τρόπο, χωρίς να διαρρεύσει τίποτα -κάτι ασυνήθιστο για τα δεδομένα τα ελληνικά πριν από λίγα χρόνια- προέκυψαν αρκετά στοιχεία τα οποία αξιολογούνται. Πάρα πολλά στοιχεία».

Συμπλήρωσε, δε, ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάρα πολλά στικάκια, πάρα πολλά χαρτιά τα οποία αξιολογούν οι αστυνομικές αρχές και φαίνεται ότι θα υπάρξει και συνέχεια. Το συγκεκριμένο πρόσωπο ήταν κεντρικό πρόσωπο, απ’ ότι φαίνεται, και στις προκηρύξεις και στην ιδεολογική κατεύθυνση αυτής της “ομαδούλας”. Είναι σοβαρό το πλήγμα λοιπόν της τρομοκρατίας με τη συγκεκριμένη σύλληψη και πιστεύω ότι θα προκύψουν και αρκετά στοιχεία στη συνέχεια».

Ερωτηθείς για τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για πολιτικούς στόχους και αν είναι αλήθεια ότι εντοπίστηκαν σχέδια για τρομοκρατικά χτυπήματα ο κ. Τόσκας απάντησε: «Οταν περιγράφω μία κατάσταση και όταν αναφέρομαι σε στοιχείαπροσπαθώ να τα περιγράψω στη διάσταση την πραγματική χωρίς να διογκώσω και να υποβαθμίσω καταστάσεις.