Τσίπρας-Περιστέρα πήγαν θέατρο στη Θεσσαλονίκη -Στο «Τρίτο Στεφάνι»

Την σχεδόν τετράωρης διάρκειας παράσταση του ΚΘΒΕ «Το τρίτο Στεφάνι» του Κώστα Ταχτσή, σκηνοθετημένο από τον Θανάση Παπαγεωργίου, επέλεξε ο πρωθυπουργός για την θεατρική του ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη.

Συνοδευόμενος μόνο από τη σύντροφο του Μπέτυ Μπαζιάνα, ο Αλέξης Τσίπρας ειδοποίησε μόλις μισή ώρα πριν την έναρξη της παράστασης πως πρόκειται να την παρακολουθήσει, και έφτασε έγκαιρα στη σκηνή Σωκράτης Καραντινός της Μονής Λαζαριστών όπου παρουσιάζεται με ιδιαίτερη επιτυχία «Το τρίτο Στεφάνι».

Εργο που χαρακτηρίστηκε από τον ίδιο το συγγραφέα του ως «μια σύγχρονη ελληνική (ιλαρο)τραγωδία», προσθέτοντας ότι «εκφράζει και θα εκφράζει για πολύ καιρό ακόμα τον ψυχισμό του Έλληνα».

Ο πρωθυπουργός και η κ. Μπαζιάνα μετα το τέλος της παράστασης πήγαν στα καμαρίνια, χαιρέτισαν έναν-έναν τους ηθοποιούς και τους τεχνικούς και συζήτησαν μαζί τους, ενώ δήλωσαν ενθουσιασμένοι με την παράσταση.

Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκαν στο θέατρο της Μονής Λααριστών ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ Γιάννης Αναστασάκης και ο πρόεδρος του Δ.Σ του θεάτρου Αρης Στυλιανού οι οποίοι και εξέθεσαν τα προβλήματα και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει το θέατρο.

«Το τρίτο στεφάνι, δεν καταδεικνύει την Ελλάδα που πέρασε μέσα από ιστορικά γεγονότα ή ντοκουμέντα. Είναι οι άνθρωποι που έχτισαν την ιστορία, εκείνοι που με τον τρόπο της σκέψης και της ζωής διαμόρφωσαν τις συνθήκες της πνευματικής της ανάπτυξης. Επειδή μία χώρα οργανώνει τη ζωή της και πορεύεται έτσι όπως θέλει ο λαός της, γιατί αυτός είναι η χώρα. Κι αν αυτός ο λαός άγεται και φέρεται από τις πολιτικές συνθήκες, δεν παύει να την διαμορφώνει» σημειώνει στο πρόγραμμα της παράστασης ο σκηνοθέτης της Θανάσης Παπαγεωργίου.