Συνεχίζουν να δουλεύουν ενώ θα μπορούσαν να είχαν βγει στη σύνταξη!

Ακόμη και οι υπάλληλοι γραφείου πρέπει να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο ότι η σταδιοδρομία τους κάποια στιγμή θα τελειώσει

Ποιος είπε ότι μόνο οι εργάτες πρέπει να βγαίνουν στη σύνταξη νωρίτερα ή όταν έρθει η ώρα τους; Ακόμη και οι εργαζόμενοι σε υπαλληλικές θέσεις δεν μπορεί να αναβάλουν για πάντα τη συνταξιοδότηση...

Ένας τρόπος για να προετοιμαστούν για τη σύνταξη είναι να κάνουν οικονομία. Ένας άλλος τρόπος: να μην συνταξιοδοτηθούν.

Έρευνα που δημοσιεύει το πρακτορείο «Bloomberg» δείχνει ότι το 83% (τα 4/5 των ερωτηθέντων), ηλικίας κάτω των 35 ετών, δηλώνουν ότι σχεδιάζουν να εργαστούν κατά τη διάρκεια της συνταξιοδότησης.

Σύμφωνα με την έρευνα, που κυκλοφόρησε αυτό το μήνα από το ινστιτούτο «Merrill Edge», το 79% της «γενιάς X» (αυτών που γεννήθηκαν μεταξύ του 1960 και του 1978) και το 64% των «baby boomers» (αυτών που γεννήθηκαν μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο) θα συνεχίσουν να εργάζονται.

«Ειδικά, αν θέλουν να επιμείνουμε στο επάγγελμα που έχουν επιλέξει, πρέπει να ξέρουμε ότι δεν θα μπορούμε να εργαζόμαστε εφόρου ζωής! Ακόμη και οι υπάλληλοι γραφείου πρέπει να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο ότι η σταδιοδρομία τους κάποια στιγμή θα τελειώσει».

«Έχουμε την τάση να πιστεύουμε ότι οι εργάτες πρέπει να συνταξιοδοτούνται πρόωρα», επισημαίνει ο οικονομολόγος Τζέφρι Σάντσενμπάχερ του «Boston College Geoffrey» και προσθέτει:

«Καθώς γερνάμε, δεν μειώνονται με τον ίδιο βαθμό οι ικανότητες σε όλους μας. Κατά κάποιο τρόπο, γινόμαστε και καλύτεροι. Οι εργαζόμενοι μεγαλύτερης ηλικίας τείνουν να είναι πιο πεπειραμένοι από τους νεότερους εργαζόμενους», κατέληξε η έρευνα.

«Η άσκηση και η καλή διατροφή μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε περισσότερο παραγωγικοί», τονίζουν οι Αμερικανοί ειδικοί.