ΠΑΤΡΑ - Τελευταία ανοικτή ξενάγηση την Τρίτη στην έκθεση του γλύπτη Μέμου Μακρή

Ο κύκλος των προγραμματισμένων ανοικτών ξεναγήσεων του κοινού, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών, στην οποία φιλοξενούνται αυτό το διάστημα σημαντικά έργα του μεγάλου γλύπτη Πατρινής καταγωγής Μέμου Μακρή, κλείνει την προσεχή Τρίτη 25 Απριλίου στις 19.00 το απόγευμα.

Ο ιστορικός Τέχνης Γρηγόρη Αναγώστου, θα φέρει το κοινό σε επαφή με την πρώιμη καλλιτεχνική δημιουργία του Μέμου Μακρή, από την περίοδο της ζωής του μεταξύ Αθήνας και Παρισιού, δηλαδή τη δεκαπενταετία από το 1934, οπότε και ο νεαρός καλλιτέχνης ξεκίνησε τις σπουδές του στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, έως το 1950, οπότε και εγκαταστάθηκε οριστικά στη Βουδαπέστη.

Επίσης οι μαθητές των σχολείων  θα έχουν την ευκαιρία να  ξεναγηθούν στην έκθεση  (τηλ. επικοινωνίας για προγραμματισμό επίσκεψης: 2610 624088)

Η αναδρομική – αφιερωματικού χαρακτήρα έκθεση στον Μέμο Μακρή φιλοξενείται στην Δημοτική Πινακοθήκη στην οδό Μαιζώνος 110  στην Πάτρα  (ισόγεια αίθουσα Βιβλιοθήκης) και η παρουσίαση της θα ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό το Σάββατο 29 Απριλίου 2017.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Τρίτη έως Σάββατο: 10.00π.μ -3.00μ.μ., Τρίτη και Παρασκευή : 6.00μ.μ-9.00μ.μ.

Κυριακή & Δευτέρα: κλειστά.

www.patrasculture.gr

facebook.com/patrasgallery.