ΠΑΤΡΑ: Αναζητούν την πελατεία των όπλων-Το κλομπ που όπλιζε μια σφαίρα

 

Τους πελάτες που κάθε εβδομάδα προμηθεύονταν από δύο με τρία όπλα από την ομάδα που συνελήφθη στον Πειραιά, αναζητούν οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας Πατρών.
Οι τέσσερις συλληφθέντες φέρονται ότι κάθε εβδομάδα πουλούσαν συγκεκριμένο αριθμό περιστρόφων και όπλων σε ενδιαφερόμενους από το Κερατσίνι, τον Κορυδαλλό και τη Νίκαια.
Στις συνομιλίες τους όμως οι αγοραστές, εκτός από κωδικοποιημένες συνομιλίες, χρησιμοποιούσαν και κινητά τηλέφωνα που ήταν στο όνομα υπηκόων από το Μπαγκλαντές.
Ετσι ο εντοπισμός των αποδεκτών των όπλων είναι εξαιρετικά δύσκολος. Ωστόσο σε πρώτη φάση έχουν ταυτοποιηθεί 11 άτομα τα οποία φέρεται να έχουν αγοράσει όπλα από τη συγκεκριμένη ομάδα.
Εκείνο που έχει προκαλέσει αίσθηση είναι ότι οι δράστες ήταν εξπέρ στις μεταποιήσεις όπλων.
Χθες δημοσιοποιήθηκαν και οι χώροι όπου μετέφεραν τα όπλα και προχωρούσαν στη μετατροπή της βαλλιστικής τους ικανότητας. Το εύρημα που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των αστυνομικών και χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο από ανθρώπους της νύχτας είναι ένα ειδικού τύπου γκλομπ που είχε τη δυνατότητα να οπλίζει μια σφαίρα. Οπως επεσήμαινε  αστυνομική πηγή, το συγκεκριμένο γκλομπ λόγω του υλικού κατασκευής προκαλεί μεγαλύτερα τραύματα και η χρήση της σφαίρας γίνεται εφόσον το θύμα της επίθεσης πρόκειται να εξοντωθεί.
Επίσης το ενδιαφέρον των αστυνομικών εστιάζεται σε τρία αντιαεροπορικά βλήματα, από τα πιο σπάνια ευρήματα στα χέρια ποινικών, μαζί με τρεις χειροβομβίδες αμυντικού τύπου.
Η Αστυνομία διερευνά εάν ορισμένα από τα όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί παλαιότερα σε επιθέσεις που μέχρι σήμερα παραμένουν ανεξιχνίαστες.