Ούτε με ελικόπτερο δεν έφτασε ο Μουζάλας στη Λέσβο - Αποτυχημένη και η δεύτερη απόπειρα του υπουργού

Διπλά άτυχος να προσεγγίσει τη Μυτιλήνη φαίνεται πως ήταν σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, στον απόηχο, μάλιστα των αντιδράσεων, τόσο από το εξωτερικό, όσο και από το εσωτερικό για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στη Μόρια όλες αυτές τις ημέρες με το χιόνι και τις πολικές θερμοκρασίες.

Ετσι μετά την πρώτη του προσπάθεια νωρίς το πρωί να φτάσει στο νησί με αεροπλάνο, δεν του... βγήκε ούτε και η δεύτερη απόπειρα με ελικόπτερο στις 13.00 το μεσημέρι, καθώς και πάλι λόγω των καιρικών συνθηκών ούτε το ελικόπτεροκατάφερε να προσγειωθεί.

Έτσι, για μια ακόμα φορά ο κ. Μουζάλας επέστρεψε στην Αθήνα, άπραγος.

Ίσως είναι και λίγο συμβολικό... Ο υπουργός ''ξύπνησε'' και είδε την πραγματική κατάσταση την τέταρτη ημέρα της κακοκαιρίας στο νησί, με τους πρόσφυγες να παγώνουν στις σκηνές και το χιόνι να τις έχει λυγίσει, αλλά ούτε σήμερα μπόρεσε να κάνει κάτι, παρότι το ήθελε. 

Η κατακραυγή από πολιτικές δυνάμεις, αλλά και από την Κομισιόν, η οποία χαρακτήρισε την κατάσταση ''ανεπαρκής'' ήταν το ''καμπανάκι'' για να ασχοληθεί και λίγο με το τι γίνεται στο νησί και τις 10.000 ψυχές που βρίσκονται στον καταυλισμό, αλλά ούτε και τώρα μπόρεσε, από καθαρή ατυχία αυτή τη φορά, να εποπτεύσει και να βάλει τάξη.

Ας προσέξει, όμως, την τρίτη φορά που θα το προσπαθήσει ο υπουργός. Γιατί ως γνωστόν στην τρίτη... καίγεσαι.