ΛΙΑΝΑ ΗΛΕΚΤΡΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ - Αυτή είναι η Μις Πάτρα… της Νέας Υόρκης!

 

Η 25η Μαρτίου πλησιάζει και οι Έλληνες των ΗΠΑ ετοιμάζονται για την καθιερωμένη παρέλαση, και όσα άλλα διοργανώνουν με αφορμή την συγκεκριμένη μέρα. Μία από αυτές τις εκδηλώσεις είναι τα Καλλιστεία για την ανάδειξη της «Μις Ελληνική Ανεξαρτησία». Γίνονται κάθε χρόνο από την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης. Στην πραγματικότητα, είναι κάτι μεταξύ Καλλιστείων και διαγωνισμού γνώσεων, αφού οι υποψήφιες απαντούν και σε ερωτήσεις σχετικές με την Ελληνική Επανάσταση. Η Λιάνα - Ηλέκτρα Παπανδρέου πήρε τον τίτλο "Μις Πάτρα" λόγω καταγωγής, έκανε όμως ειδική αναφορά στον παππού και την γιαγιά της, οι οποίοι διέμεναν μόνιμα στη Ναύπακτο. Παρότι δεν κέρδισε, θα είναι στο άρμα της "Ελληνικής Ανεξαρτησίας" κατά την παρέλαση της 5ης Λεωφόρου, στις 26 Μαρτίου.

 H Λιάνα έχει γεννηθεί στην Αμερική, είναι Αμερικανίδα πρώτης γενιάς, όμως ανήκει σε μία οικογένεια που θέλει να κρατήσει τις παραδόσεις της πατρίδας, όπως, άλλωστε, κάνουν και πολλές άλλες οικογένειες της ομογένειας. Με πρωταγωνιστή αυτής της οικογενειακής παράδοσης τον πατέρας της Βασίλη Παπανδρέου.

Ο πατέρας της έχει γεννηθεί και έχει μεγαλώσει στην Ναύπακτο, ενώ ή ίδια είναι περήφανη για την καταγωγή της και θα αντιπροσωπεύσει με τον καλύτερο τρόπο, τόσο την Πάτρα, όσο και την Ναύπακτο στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στη Νέα Υόρκη, τιμώντας την Εθνική Παλιγγενεσία.

Μάλιστα η Λιάνα έχει ήδη «αγκαλιαστεί» από την ελληνική ομογένεια, ενώ ρεπορτάζ για την υποψηφιότητά της έκανε και ο Πατρινός δημοσιογράφος – εργαζόμενος στο ομογενειακό τηλεοπτικό κανάλι NewGreekTV Χριστόδουλος Αθανασάτος.