ΚΤΥΠ Α.Ε. για το σχολείο της Ν. Μανωλάδας - Ο Δήμος δεν μας ζήτησε νέα λυόμενα – Ευθύνες και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ευθύνες στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αλλά και στον Δήμο Κυλλήνης – Ανδραβίδας επιρρίπτει η εταιρεία του Δημοσίου «Κτιριακές Υποδομές» Α.Ε., για την κατάσταση που επικρατεί στο Δημοτικό Σχολείο της Νέας Μανωλάδας. Ως γνωστόν το σχολείο βρίσκεται σε άθλια κατάσταση και οι μαθητές κάνουν μάθημα στο προαύλιο.

Στην ανακοίνωσή της η ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. αναφέρει ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν έχει προχωρήσει σε πρόκληση για την κατασκευή του νέου σχολείου, ενώ ο Δήμος Κυλλήνης – Ανδραβίδας, δεν έχει ζητήσει νέα κοντέινερ για να χρησιμοποιηθούν ως αίθουσες διδασκαλίας.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Αναφορικά με τα σοβαρά προβλήματα σχολικής στέγης που αντιμετωπίζουν, τουλάχιστον από το 2008, οι μαθητές και οι γονείς της Νέας Μανωλάδας, ενημερώνουμε ότι:

Η ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. βρίσκεται ήδη σε φάση επικαιροποίησης με βάση τον ΚΕΝΑΚ, των υφιστάμενων μελετών για το νέο Δημοτικό Σχολείο Νέας Μανωλάδας.

Όμως, απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες υλοποίησης του είναι, η έκδοση πρόσκλησης από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ώστε η ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. να υποβάλλει πρόταση ένταξης του έργου στο οικείο Π.Ε.Π.

Παράλληλα, η ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, εργάζεται προκειμένου να εξευρεθούν κι άλλες πηγές χρηματοδότησης για την υλοποίηση τόσο αυτού όσο και άλλων έργων σχολικής στέγης σε όλη την Ελλάδα.

Επίσης, η ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. ενημερώνει ότι κατόπιν αιτήματος (με ημερομηνία 4/11/2016, αριθ. Πρωτ. 14600) του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, έχει προχωρήσει σε ανανέωση των Ιδιωτικών Συμφωνητικών Σύστασης Χρησιδανείου για τις Αίθουσες Ελαφράς Λυόμενης Προκατασκευής που χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες της τοπικής σχολικής κοινότητας και δεν έχει δεχτεί οποιαδήποτε αίτημα για νέες Αίθουσες.

Η συντήρηση των Αιθουσών Ελαφράς Λυόμενης Προκατασκευής είναι αποκλειστική ευθύνη των κατά τόπων Δήμων.

Η διοίκηση της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. δηλώνει ότι παραμένει προσηλωμένη στον στόχο της για την δημιουργία νέων σύγχρονων δημόσιων εκπαιδευτηρίων και σε καμία περίπτωση δεν προωθεί την διαιώνιση της τριτοκοσμικής κατάστασης των “προκάτ σχολείων” που αποτέλεσαν επιλογή της προηγούμενης πολιτικής περιόδου.»